Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η Πορτογαλία συγκέντρωσε τα βλέμματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, όπου η Yokohama αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών της διοργάνωσης. Ο Τιάγκο Μοντέιρο ήταν ο «ήρωας» του συγκεκριμένου αγώνα, μετά από μια συναισθηματικά φορτισμένη νίκη στο WTCR – FIA World Touring Car Cup, στην πατρίδα του, στο Vila Real.

Σημειώνεται ότι ο Μοντέιρο, παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη στο κεφάλι και στον αυχένα τον Σεπτέμβριο του 2017, έπειτα από μια συντριβή του αυτοκινήτου του κατά τη διάρκεια δοκιμών, έχει επανακάμψει στην αγωνιστική δράση, μετά από επίπονη σκληρή μάχη.

Ο Πορτογάλος πήρε το προβάδισμα στην πατρίδα του, όταν ο Αττίλα Τάσι της KCMG αντιμετώπισε πρόβλημα με τα μπουζί, καταφέρνοντας να κρατήσει τον ρυθμό μέχρι το τέλος. Είναι η πρώτη του νίκη έπειτα από δύο χρόνια, όπου είχε θριαμβεύσει στην Ουγγαρία.

Πίσω από το Μοντέιρο ήταν ο Ιβάν Μυλέρ της Cyan Racing Lynk & Co που τερμάτισε δεύτερος, με τον ανιψιό του Γιάν Ερλαχέρ να ανεβαίνει και αυτός στο βάθρο, με ένα δεύτερο Lynk & Co 03 TCR.

Στη συνέχεια, ο Μυλέρ εξήγησε ότι, ήταν δύσκολη η απόφαση να αγωνιστεί μετά από την  θλιβερή απώλεια ενός τεχνικού της ομάδας του, ο οποίος ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία. Και οι δύο οδηγοί κατέβαλαν φόρο τιμής μετά την απονομή, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο grid, πριν από το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Επόμενος σταθμός για το WTCR είναι το Ningbo της Κίνας, όπου στις 13-14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας για τον Ασιατικό γύρο.

Νίκος Τσάδαρης