Το ενεργειακό οικοσύστημα της Mitsubishi που αυξάνει την αξία των ηλεκτρικών οχημάτων

Η υπηρεσία θα αρχίσει να προσφέρεται σε Ιαπωνία και Ευρώπη από φέτος


AUTO
22:00
09/03/2019
Το ενεργειακό οικοσύστημα της Mitsubishi που αυξάνει την αξία των ηλεκτρικών οχημάτων
4
loading

Η Mitsubishi εκθέτει στην Γενεύη το «Dendo Drive House», ένα νέο ενεργειακό οικοσύστημα που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να παράγουν, να αποθηκεύουν και να μοιράζουν αυτόματα την ενέργεια μεταξύ αυτοκινήτου και σπιτιού, αυξάνοντας την αξία των ηλεκτρικών οχημάτων. Το DDH, που προσφέρεται στους πελάτες της Έκθεσης όταν αγοράζουν EV/PHEV σε εμπόρους της μάρκας, είναι ένα οικιακό σύστημα βασισμένο σε τεχνολογία V2H (αμφίδρομη τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ μπαταριών EV/ PHEV και σπιτιού), που η Mitsubishi σχεδιάζει να αρχίσει να προσφέρει αυτή την υπηρεσία σε Ιαπωνία και Ευρώπη από το 2019.

Το «Dendo Drive House» (DDH) είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει το EV/PHEV, αμφίδρομο σύστημα φόρτισης, ηλιακούς συλλέκτες και οικιακό συσσωρευτή που είναι σχεδιασμένος για χρήση στο σπίτι. Υπάρχει μία υπηρεσία στα καταστήματα εμπόρων της Mitsubishi που ενσωματώνει την πώληση, εγκατάσταση και συντήρηση των εξαρτημάτων του συστήματος. Το πακέτο επιτρέπει στον πελάτη να φορτίζει το EV/PHEV στο σπίτι χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια, και να τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό το σπίτι από το  EV/PHEV. Το DDH παρέχει οφέλη στον πελάτη όπως οικονομία στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και την παροχή μιας πηγής ενέργειας έκτακτης ανάγκης.

- Το σύστημα DDH προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Ο πελάτης μπορεί να μειώσει το κόστος καυσίμου χρησιμοποιώντας ηλιακά πάνελ (φωτοβολταϊκά) για την παραγωγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας με σκοπό τη φόρτιση του EV/PHEV και οικιακών συσσωρευτών, ενώ τη νύχτα, μπορούν να μειώνουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας έναν αμφίδρομο φορτιστή για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τοEV/PHEV στο σπίτι.

- Ο πελάτης μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, μέσω του ηλεκτρισμού που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ για τη λειτουργία οικιακών ηλεκτρικών συσκευών  ή την παροχή ενέργειας για την τροφοδοσία του EV/PHEV.

- Το DDH προσφέρει μία πηγή ενέργειας έκτακτης ανάγκης που μπορεί να παρέχει ενέργεια από το EV/PHEV ή τον οικιακό συσσωρευτή για τη λειτουργία των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.

- Το DDH προσφέρεται ως ολοκληρωμένο πακέτο στα καταστήματα των εμπόρων της Mitsubishi, για να μπορούν οι πελάτες να αποκτήσουν ευκολότερα όλα τα στοιχεία του συστήματος.

Τελικά, το DDH είναι μία πρόταση που φέρνει ένα νέο είδος αξίας στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΝΖ

  Πολλά μπράβο στην Mitsubishi, ενδιαφέρεται πραγματικά για τον άνθρωπο και το περιβάλον....

 2. avatar Giorgis

  Το V2H είναι μια χρήσιμη τεχνολογία αλλά το μέλλον είναι στο V2G. Το πρώτο αφορά τη διασύνδεση με το σπίτι και το δεύτερο με το δίκτυο. Στο μέλλον όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι διαρκώς στο δίκτυο όταν δεν κινούνται, λειτουργώντας συνολικά σαν μια τεράστια μπαταρία. Φυσικά δεν θα είναι υποχρεωτικό για τους ιδιοκτήτες αλλά τα κίνητρα θα είναι τέτοια που δεν νομίζω να τα αρνηθεί κάποιος. Όχι μόνο θα έχει δωρεάν "καύσιμο" αλλά το όχημα θα γίνεται και πηγή εσόδων.

 3. avatar kos g2

  ναι καλα καντε τα πρωτα ποιο φθηνα και μετα το συζηταμε

  1. avatar Giorgis

   Είναι ήδη φθηνότερα από τα συμβατικά, αρκεί να κάνεις πάνω από 15-20 χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο. Και ξεκίνησαν μάλιστα να ρίχνουν τις τιμές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει