Ο Ιρλανδός αναβάτης Ryan Farquhar που ειδικεύεται στους αγώνες Road Racing, δηλαδή σε δημόσιους δρόμους, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το αγαπημένο του σπορ. Αιτία ήταν ο θάνατος του θείου Trevor Ferguson στη διάρκεια του φετινού GP Manx –που αποτελείο τον “μικρό αδελφό” του Isle of Man TT.

Ο 36χρονος Farquhar που φέτος κέρδισε για τρίτη φορά την κατηγορία του στο TT –η Lightweight TT είναι αυτή– είναι ανιψιός του Trevor Ferguson, ο οποίος έπεσε στη διάρκεια του 2ου γύρου του αγώνα Supertwin με την Kawasaki της Ομάδας KMR, την περασμένη Τετάρτη. Η ομάδα KMR είναι ιδιοκτησίας του Ryan Farquhar.

Ο Ferguson ήταν σημαντική φυσιογνωμία για τον Farquhar, και από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του, αφότου εμφανίστηκε στους αγώνες το 1995. Ο ίδιος ο Farquhar, λίγες μόλις ώρες πριν το συμβάν, είχε κερδίσει την κατηγορία 500cc του Classic Manx Grand Prix (για 10η φορά). Τούτη έμελλε να είναι και η τελευταία νίκη της καριέρας του.

Στον αγώνα στον οποίο σκοτώθηκε ο Ferguson, τη νίκη πήρε ο άλλος αναβάτης της Ομάδας KMR, ο Nigel Moore. Ο ίδιος ο Ferguson ήταν δεύτερος πριν βγει από τον δρόμο.

Εκτός από τις 3 νίκες στο Tourist Trophy (Lightweight TT το 2012, Supersport TT Production το 2005 και 600 το 2004), ο Farquhar έχει νίκες στον North West 200 και στο GP του Ωλστερ, ενώ έχει ξεπεράσει τις 200 νίκες σε εθνικούς αγώνες της Ιρλανδίας και τις 100 στο Scarborough.

Ο Ferguson συμμετείχε τακτικά σε αγώνες και ειδικότερα στο Manx GP εδώ και 30 χρόνια –όπου το καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν μια 6η θέση στον αγώνα Junior το 2008. Το προσωπικό ρεκόρ γύρου ήταν μέση ωριαία ταχύτητα 185 χ.α.ω. στην Ορεινή Διαδρομή.