Η Seat και η Novetο υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την εφαρμογή μίας νέας επαναστατικής τεχνολογίας που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την εμπειρία του χρήστη μέσα στη καμπίνα του αυτοκινήτου.

Το νέο αυτό σύστημα επιτρέπει την παραγωγή ήχου απευθείας προς το αυτί του κάθε επιβάτη, προκειμένου ο χώρος της καμπίνας να προσφέρει μία πιο εξατομικευμένη και βολική εμπειρία ακρόασης για όλους.

Η Noveto έχει αναπτύξει το πρώτο σύστημα δυναμικής εστίασης ήχου στο κόσμο. Αυτή η μοναδική τεχνολογία προσφέρει μία εξαιρετική και ποιοτική εμπειρία ήχου για κάθε επιβάτη, χωρίς να τον απομονώνει από το περιβάλλον ή να ενοχλεί τους υπόλοιπους συνεπιβαίνοντες. Χαρακτηριστικά, η λύση αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει στους γονείς που κάθονται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου να ακούν την μουσική τους ενώ τα παιδιά που κάθονται πίσω να ακούν ταυτόχρονα τον δικό τους ήχο από την οθόνη ψυχαγωγίας χωρίς τη χρήση ακουστικών.

Η Noveto, ανέθεσε σε μία ειδική ομάδα την ενσωμάτωση αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας σε ένα μοντέλο της Seat. Στόχος είναι να αποδειχθεί πως η λύση Noveto μπορεί να ενσωματωθεί με επιτυχία σε ένα όχημα παραγωγής. Ειδικότερα, η ομάδα θα παρουσιάσει συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, όπως ο οδηγός να μπορεί να διαχειρίζεται τις εισερχόμενες κλήσεις του, ενώ ταυτόχρονα ο συνεπιβάτης ακούει την επιλεγμένη μουσική του.

Ο Digital Officer της Seat, Fabian Simmer και ο Head of Business Development, Arantxa Alonso, μαζί με τους Daniel Jammer και Tomer Shani εκ μέρους της Noveto, υπέγραψαν τη συμφωνία που επικύρωσε την έναρξη του έργου, με στόχο την παρουσίαση συμπερασμάτων τον προσεχή Δεκέμβριο. Επίσης στη συνεργασία αυτή συμμετέχει και η η Champion Motors Ltd., η εισαγωγική εταιρεία της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ισραήλ.

«Η εφαρμογή αυτή της νέας τεχνολογίας θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων για ιδιόκτητα οχήματα και ειδικά για κοινής χρήσης οχήματα. Το να είστε σε θέση να μοιραστείτε το αυτοκίνητο σας ενώ ταυτόχρονα έχετε τη δυνατότητα να διατηρείτε την ατομικότητα σας, είναι σίγουρα μία πρόκληση που δείχνει ολοένα και πιο εφικτή με λύσεις όπως αυτή που προτείνεται από τη Noveto, που ευελπιστούμε να εφαρμόσουμε στα μοντέλα μας», επισήμανε ο Fabian Simmer.

Νίκος Τσάδαρης