Λάθη στα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα οχήματα

Πως θα τα διορθώσετε για να γλιτώσετε το πρόστιμο 100 - 250 ευρώ


AUTO
7:15
08/05/2018
Λάθη στα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα οχήματα
8
loading

Λάθη προέκυψαν κατά τη διασταύρωση που έτρεξε στις 30 Απριλίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να εντοπίσει τα ανασφάλιστα οχήματα.

Από χθες οι ιδιοκτήτες 436.653 οχημάτων τα οποία εντοπίστηκαν ως πιθανά ανασφάλιστα είδαν ένα μήνυμα στο προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxisnet με το οποίο ενημερώθηκαν ότι βρέθηκαν με ανασφάλιστο όχημα. Αν πράγματι έχουν ανασφάλιστο όχημα για να μπορέσουν να το ασφαλίσουν θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα το παράβολο – πρόστιμο.

Εάν όμως έχει γίνει λάθος, όπως για παράδειγμα το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο, θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή του προστίμου το οποίο ανέρχεται σε:

 • 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά,
 • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών,
 • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και
 • 250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.

Εάν έγινε λάθος και το όχημα εμφανίζεται στη λίστα των μη ανασφάλιστων οι ιδιοκτήτες οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πράξουν ανάλογα τα εξής:

1. Ασφαλισμένο όχημα κατά την ημερομηνία διασταύρωσης: Απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση για να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες.

2. Αγνωστο όχημα – αλλαγή αριθμού κυκλοφορίας – διαγραφή – ακινησία: Απευθυνθείτε στην Δ.Ο.Υ. σας προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.).

3. Λάθος στα στοιχεία της άδειας ή το όχημα δεν σας ανήκει: Απευθυνθείτε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.

4. Μεταβίβαση οχήματος: Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κ.Ε.Π. για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης, προκειμένου να ακυρωθεί το παράβολο.

5. Εξαίρεση: Αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του π.δ. 237/1986 θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά, προκειμένου να ακυρωθεί το παράβολο.

6. Εντοπίστηκε ανασφάλιστο από την Αστυνομία: Στην περίπτωση που το όχημά σας εντοπίσθηκε και από την Αστυνομική Αρχή και επιβλήθηκαν οι ποινές και τα πρόστιμα, δεν απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Θα πρέπει όμως, πριν την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τη σχετική πράξη της Αστυνομικής Αρχής επικαιροποιημένη, προκειμένου να ακυρωθεί το παράβολο.

7. Νέο όχημα: Σε περίπτωση που αποκτήσατε το όχημα έως και 7 εργάσιμες ημέρες πριν την διασταύρωση, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ προκειμένου να ακυρωθεί το παράβολο.

8. Κληρονόμοι οχήματος: Σε περίπτωση που είστε κληρονόμος οχήματος του οποίου ο θανών είχε την πλήρη και αποκλειστική κυριότητα και αυτός απεβίωσε μέσα σε χρονικό διάστημα 6 μηνών πριν την διασταύρωση, δεν θα εκδοθεί παράβολο για το εν λόγω όχημα. Κατ’ εξαίρεση και αποκλειστικά στις περιπτώσεις όπου ο θάνατος επήλθε από τις 30/3/2018 και δεν δηλώθηκε στην εφορία από τους κληρονόμους, το παράβολο μπορεί να ακυρωθεί από την Δ.Ο.Υ. μετά από αίτημα των κληρονόμων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar giorgos38

  Το ασφαλιστηριο μου έληξε 30/4 .Η πρωτομαγια ητανε αργια .Μή γνωρίζοντας για προστιμα και λοιπα πήγα και εκανα ανανέωση 2/5 .Μου ήρθε πρόστιμο .Το αυτοκίνητο τώρα είναι ασφαλισμενο για ένα χρόνο.
  Τι γίνεται τώρα;

 2. avatar Natada

  Για ενάμιση μήνα τη πρόστιμο θα πληρώσουν !

 3. avatar Trololololololol

  Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα δημόσιο σε αυτό το κράτος ....

 4. avatar Constantined

  Λάθη στη διασταύρωση δεν γίνονται όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάνει τη σωστή διαδικασία σε κάθε περίπτωση τότε είναι λάθος του ιδιοκτήτη οι ασφαλιστικές εταιρείες το μόνο λάθος που μπορεί να έχουν κάνει είναι να περάσουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου λάθος \"όνομα, επώνυμο κτλ.\" αν έχεις παρατήσει το όχημα σου αν το έχεις μεταβιβασει ή στο έχουν κλέψει κτλ. Και δεν έχεις κάνει τα προβλεπόμενα το λάθος είναι δικό σου μη πάμε πάντα να ρίξουμε σε άλλους το φταίξιμο. Πάει ο μπάρμπας το παρκάρει κάτω από μια συκιά και σου λέει μα εγώ δεν το κουνάω το αυτοκίνητο γιατί να το ασφαλίσω;

 5. avatar Tellis 5

  ΠΑΡΆΒΑΣΗ ΚΑΘΉΚΟΝΤΟΣ ΤΟΥ/ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ/ΩΝ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΨΕΥΔΩΣ ΤΟ ΠΡΌΣΤΙΜΟ... ΑΠΛΌ ΕΊΝΑΙ...

 6. avatar far

  Πολύ Γαλαντόμοι είστε κύριοι του άρθρου, να τρέξει ο [...]ο πολίτης για να αποδείξει το αυτονόητο ότι δηλαδή το αυτοκινητό του είναι ασφαλισμένο. Απλά όποιος έκανε το λάθος να το πληρώσει. Αν το έκενε η ασφαλιστκή εταιρεία να το πληρώσει. Αν το έκανε η ΓΓΔΕ να το πληρώσει. Καταλάβατε; Ο πολίτης πρέπει με ένα τηλέφωνο να καθαρίσει και όποιος φταίει να.....

 7. avatar Ελευθερος επαγγελματίας

  Πρόστιμο για την ταλαιπωρία και τον χρονοχρήμα που θα χάσω
  να σβήσω το λάθος του άχρηστου δημοσίου ποιός κανονισμός προβλέπει?

 8. avatar Σιγά τα ωά!

  το πρόστιμο φτηνότερο απο την ασφάλεια θα μου είναι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει