Η ζωή θέλει χιούμορ και φαντασία. Κάποιοι διαθέτουν κι απ’ τα δύο. Το παν είναι να υπάρχει μέτρο. Γιατί όταν χαθεί το μέτρο τότε μπαίνουμε στη ζώνη της γραφικότητας.

Οι αστυνομικές αρχές της Δυτικής Αυστραλίας έδωσαν στη δημοσιότητα κάποιες από τις πιο ευφάνταστες -στα όρια του γραφικού μπορούμε να πούμε-, δικαιολογίες που ειπώθηκαν από οδηγούς που παραβίασαν όριο ταχύτητας.

Για παράδειγμα, κάποιος που πήγαινε με 82 χλμ/ώρα σε δρόμο της πόλης Μαντούρα, όπου το όριο είναι στα 60 χλμ/ώρα, προέβαλλε ως δικαιολογία στους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν ότι «έτρεχα γιατί άργησα στο ραντεβού για πεντικιούρ που έχω κλείσει στη σκυλίτσα μου». «Ήταν η καλύτερη δικαιολογία που ακούσαμε αυτήν την εβδομάδα» ανέφεραν οι αστυνομικοί, που όμως δεν χαρίστηκαν στον παραβάτη στον οποίο επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 400 δολαρίων καθώς επίσης και τέσσερις βαθμούς ποινής στο δίπλωμα.

shutterstock549989656

Σε μια άλλη περίπτωση, οδηγός φορτηγού που είχε αναπτύξει ταχύτητα κοντά στα 100 χλμ/ώρα σε δρόμο που το όριο ήταν στα 60 χλμ/ώρα, δικαιολογήθηκε ως εξής: «Έπρεπε οπωσδήποτε να πάω τουαλέτα (σ.σ. δεν ήταν τόσο περιγραφικός είναι η αλήθεια), γιατί κόλλησα γαστρεντερίτιδα από τα παιδιά». Προφανώς και δεν έπεισε τους αστυνομικούς που του έκοψαν πρόστιμο ύψους 1.200 δολαρίων ενώ επιβαρύνθηκε και με 13 πόντους ποινής στο δίπλωμα.

gygqgg23

Υπάρχουν κι αυτοί που απλά παραδέχονται το λάθος τους. «Απλά ήμουν αρ….» ανέφερε ένας τύπος που παραβίασε κατά 35 χλμ/ώρα το όριο ταχύτητας με δόση ειλικρίνειας, σε περιστατικό που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2017. Το 800άρι πάντως δεν το γλίτωσε, ούτε τους έξι πόντους ποινής στο δίπλωμα…

shutterstock557719861

Το βραβείο «εξυπνάδας» όμως ανήκει αναμφισβήτητα στον τύπο που θέλοντας να δικαιολογηθεί για το γεγονός ότι ξεπέρασε κατά 25 χλμ/ώρα το όριο ταχύτητας είπε «τελείωναν τα καύσιμα και βιαζόμουν να φτάσω στον προορισμό μου». Ο απολογισμός σε αυτήν την περίπτωση ήταν 400 δολάρια και τρεις βαθμοί ποινής στην άδεια οδήγησης.