O Stéphane Peterhansel (προφέρεται «Πετερανσέλ») είναι ένας ζωντανός θρύλος του Rally Dakar, με 6 πρωτιές στις μοτοσυκλέτες (όλες με Yamaha, η τελευταία το 1998) και 4 στα αυτοκίνητα. Είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο δυσκολότερο αγώνα του κόσμου και στα 46 του συνεχίζει να αναζητά τις προκλήσεις, κάθε είδους.

Πρόσφατα αποφάσισε να οδηγήσει μια Yamaha R1. Αλλά όχι όπως ο καθένας μας. Έχοντας αποδείξει ότι διαθέτει μια ιδιαίτερη ικανότητα στην έρημο, αποφάσισε να οδηγήσει το R1 όχι σε κάποια πίστα, αλλά… στους αμμόλοφους που αγαπά.

Και παρότι πάνε κάμποσα χρόνια από τότε που ο Stephane κυριαρχούσε στις μοτοσυκλέτες του Dakar, το φυσικό του ταλέντο φαίνεται να έχει επηρεαστεί ελάχιστα.

Αφού πέρασε στο R1 ένα ζευγάρι λάστιχα slick Michelin χαραγμένα στο χέρι, ο Γάλλος βάλθηκε να «σερφάρει» πάνω στις θίνες της Merzouga, στο Μαρόκο. Το γεγονός αποτελεί θέμα μιας ειδικής έκδοσης του γαλλικού περιοδικού μοτοσυκλέτας L’Integral, από το οποίο προέρχονται και οι εικόνες.

Το εξωφρενικό του θέματος οφείλεται, βέβαια, στο ότι η έρημος είναι το απολύτως πιο ακατάλληλο έδαφος για να οδηγηθεί ένα R1 με 165 ίππους.

Το superbike της Yamaha είναι η τελευταία μοτοσυκλέτα στον κόσμο που θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλη για την έρημο, αφού όλα της τα χαρακτηριστικά, είναι ακριβώς αντίθετα από αυτά που χρειάζεται ένα δίτροχο για να επιβιώσει στην άμμο.

Όμως ο άνθρωπος πάντα βρίσκει τρόπο να επιβάλλεται στο… θηρίο!

Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες πάντως, αναρωτιέται κανείς τι περισσότερο θα πρόσφερε μια Super Tenere Worldcrosser –στον Peterhansel εννοούμε…