Με σειρά από συναρπαστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα και οχήματα αναμένεται να μαγνητίσουν τα βλέμματα των επισκεπτών στο 45ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, οι πύλες του οποίου θα είναι ανοικτές για το κοινό από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στα εκθέματα, περίοπτη θέση θα έχει το νέο πρωτότυπο Nissan Leaf βελτιωμένο από την Nismo.

Με την εμπορική του διάθεση στην Ιαπωνία να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, το νέο Leaf έρχεται με ενσωματωμένη  την τελευταία τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ProPilot. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης το ProPilot Park, την πρώτη τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να σταθμεύουν ελέγχοντας αυτόματα το γκάζι, τα φρένα, το τιμόνι, την αλλαγή ταχυτήτων και το  χειρόφρενο. ytgfv2Ένα άλλο χαρακτηριστικό του νέου Leaf είναι το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ξεκινήσει, να επιταχύνει, να επιβραδύνει, να σταματήσει αλλά  και να κρατήσει το αυτοκίνητο,  χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού.

Η έκδοση Nismo Concept, διαθέτει  ένα νέο σπορ εξωτερικό, ειδικά σχεδιασμένο από την εταιρία βελτιώσεων της ιαπωνικής μάρκας (Nissan Motorsport). Η εφαρμογή της τεχνολογίας των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Nismo στο αμάξωμα του Leaf, έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση και λιγότερη άντωση, χωρίς να θυσιάζεται ο εξαιρετικός συντελεστής οπισθέλκουσας του μοντέλου. Το μαύρο εσωτερικό έχει εμπλουτιστεί με τις λεπτομέρειες στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της  Nismo, δημιουργώντας  ένα  συναρπαστικό, υψηλής ποιότητας αισθητικό αποτέλεσμα.

ytgfv3

Στο δρόμο, το ηλεκτρικό πρωτότυπο προσφέρει μια πραγματικά συναρπαστική οδήγηση.  Αυτό οφείλεται αφενός  στην σπορ ανάρτηση και τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων και αφετέρου σε έναν ειδικά ρυθμισμένο υπολογιστή/ επεξεργαστή που προσφέρει  άμεση επιτάχυνση σε όλο το εύρος ταχυτήτων. Επιπλέον, συνδυάζει τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου,  με τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία που είναι πάντα σήμα κατατεθέν της εταιρίας βελτιώσεων.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι, το περίπτερο της Nissan, στο East Hall 5, θα διαθέτει ένα σπειροειδές θέμα σχεδίου που συμβολίζει τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας στη δημιουργία συναρπαστικών μοντέλων.

Νίκος Τσάδαρης