Από δύο τροχούς σε τέσσερις, από 240 σε πάνω από 900 ίππους και ένα συνδυασμό με οκτώ παγκόσμιους τίτλους. Οι Silver Arrows και το La fuera. Όταν πρωταθλητές αυτού του διαμετρήματος συναντώνται, τότε ας καθίσουμε να κρατάμε σημειώσεις.

Τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια F1 η Mercedes και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μοτοσικλέτας Jorge Lorenzo συναντήθηκαν για μια δοκιμή της μηχανής από τον άνθρωπο στο Silverstone τον περασμένο μήνα.

Εκμεταλλευόμενοι ένα διάλειμμα στο πρόγραμμα του αγώνα, ο Jorge πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γίνει μόνο ο τέταρτο πρωταθλητής MotoGP στην ιστορία που δοκιμάζει F1. Μετά από ένα πρόγραμμα εγκλιματισμού, στη διάρκεια του οποίου πήρε μια γεύση με ένα μονοθέσιο F2 στο Snetterton, ο 29χρονος Ισπανός οδήγησε την W05 στο Silverstone International Circuit και στη συνέχεια δήλωσε:

«Όταν ήμουν παιδί 8 ετών, συνήθιζα να ονειρεύομαι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Φαινόταν αδύνατο. Το να οδηγώ ένα μονοθέσιο F1,  φαινόταν πιο αδύνατο και όμως, συνέβη» δήλωσε ο Lorenzo. «Η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας είναι όπως το περπάτημα για μένα, αλλά η οδήγηση μιας F1 είναι κάτι εντελώς νέο.

«Υπήρχαν πολλά να μάθω και θα ήθελα απλώς να καταλάβω τι μπορώ να κάνω ώστε να πάω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η ταχύτητα είναι εντυπωσιακή, και η δύναμη στις ευθείες, απίστευτη. Ακόμα και στις πιο αργές στροφές η πρόσφυση είναι απίστευτη. Αυτό που φαίνεται σαν μια γρήγορη στροφή σε μια μοτοσικλέτα, είναι μια αργή στροφή για μια F1. Απόλαυσα αυτή την εμπειρία στο μέγιστο και ένα όνειρο μου έγινε πραγματικότητα.» δήλωσε ο Lorenzo.

H F1 W05 είναι ένα πρωτοποριακό κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όντας ένας συνδυασμός δύναμης και εξωτικών υλικών. Ένα έξυπνα σχεδιασμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο για την υβριδική εποχή της F1, που επέστρεψε τα Ασημένια Βέλη στις νίκες το 2014 με το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών F1, δια χειρών του Lewis Hamilton που κέρδισε τον 2ο παγκόσμιο τίτλο του στο ίδιο έτος. AUTO2 AUTO3 AUTO4

Νίκος Τσάδαρης