Η εξέλιξη του Robert Kubica προχωράει σε καλό δρόμο, αφού ο γιατρός που παρακολουθεί τον Πολωνό, εν ονόματι Riccardo Ceccarelli, πιστεύει ότι θα μπορέσει να τρέχει κανονικά και χωρίς πρόβλημα στη Formula 1 για το 2012. Η αποκατάσταση της υγείας του είναι πραγματικότητα, αφού η τελευταία επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στον Πολωνό ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

Το μόνο που μας απομένει είναι να δούμε τον Kubica να κάθεται στη θέση ενός γρήγορου αυτοκινήτου ή ενός προσομοιωτή και να διαπιστώσουμε ότι δεν τον ενοχλεί πάνω στις κινήσεις. Βέβαια, η Renault περιμένει πως και πώς να γυρίσει, γιατί θέλει να προγραμματίσει το οδηγικό της δίδυμο για την επόμενη χρονιά.

Ο γιατρός Ceccarelli δήλωσε και σε ιταλική ιστοσελίδα ότι είναι βέβαιος πως θα βρίσκεται στο τιμόνι της Renault για το 2012, ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι έτοιμος μεταξύ Νοέμβρη και Ιανουάριο. Ο γιατρός δεν μπόρεσε να είναι πιο ακριβής. Επίσης, συμπλήρωσε ότι δεν ανησυχεί πια για την κινητικότητα του δεξιού χεριού, επειδή έχει μια καλή και σταδιακή ανάρρωση. Η ζημιά που είχε, όπως περιέγραψε ο γιατρός, ήταν πολύ μεγάλης σημασίας, αφού τραυμάτισε τα 2 από τα 3 νεύρα και έπαθε ζημιά σε τένοντες και μύες.

Τέλος, ο Ceccarelli πρόσθεσε ότι οι μύες έχουν μείνει αρκετούς μήνες ανενεργοί γιαυτό και χρειάζεται το χρόνο του, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα καταφέρει πάλι να οδηγήσει το μονοθέσιό του.

Πηγή: autotriti.gr