Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Auto Motor und Sport», ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, κ. Norbert Reithofer, επιβεβαίωσε πως η βαυαρική φίρμα σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα crossover, με το όνομα X4. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, κάτι που εμάς δεν μας πειράζει ιδιαίτερα, καθώς διαθέτουμε αποκλειστικές εικόνες και πληροφορίες για το εν λόγω μοντέλο.

Coupe Crossover

Στα «συρτάρια» των στελεχών της BMW στο Μόναχο υπάρχουν εδώ και καιρό τα σχέδια για την εξέλιξη της Χ4, ενός νέου «sporty off-roader”, όπως ονομάζει αυτού του τύπου τα μοντέλα η BMW, που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις Χ3 και X5/Χ6, έχοντας ως πιο δυνατό του σημείο την κουπέ εμφάνιση. Με την X6 η BMW κατάφερε να δημιουργήσει ένα υψηλού κόστους, αλλά αρκετά κερδοφόρο προϊόν, σε μια καινούρια υποκατηγορία, από την οποία απουσιάζουν εντελώς οι μεγάλης της αντίπαλοι Mercedes και Audi. Ακριβώς το ίδιο φαίνεται ότι θα επιδιώξει η βαυαρική φίρμα και με την Χ4.

Παραλλάσσοντας την Χ3

Όπως φαίνεται και από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η X4 θα αποτελέσει μία εναλλακτική εκδοχή της Χ3. Στα επιμέρους στοιχεία της εμφάνισής της και ειδικά στο εμπρός άκρο, φαίνεται πως οι ομοιότητες με τη νέα Χ3 είναι πολλές, υιοθετώντας σχεδόν αναλλοίωτο το σχεδιαστικό μοτίβο που ακολουθεί στα καινούρια της μοντέλα η φίρμα.

Οι ομοιότητες, όμως, των δύο μοντέλων δεν σταματούν στην εμφάνιση. Η Χ4 θα βασιστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου (πλαίσιο, μηχανικά σύνολα, κ.τ.λ.) στην καινούρια γενιά της Χ3. Από πλευράς διαστάσεων, λοιπόν, η Χ4 αναμένεται να έχει το ίδιο μήκος με τη νέα Χ3 (4,65 μέτρα), ενώ τα δύο μοντέλα θα έχουν και το ίδιο μεταξόνιο (2.810 χιλιοστά). Τέλος, δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και η Χ4 να προσφέρεται και σε δικίνητες εκδόσεις.

Πηγή: autotriti.gr