Μετά από μια πετυχημένη χρονιά με αύξηση των πωλήσεων κατά 4,6% παγκοσμίως, η Peugeot υποδέχτηκε το 2016 με μία τεράστια επιτυχία στους αγώνες, τη νίκη στο ράλι Ντακάρ.

Πέρυσι, η γαλλική εταιρία σημείωσε 1.710.000 πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα, με ισχυρή άνοδο στην Ευρώπη (έως 9,7%), την Κίνα (έως 5,6%), την Αφρική και την Μέση Ανατολή (2,3%), καθώς και την Ωκεανία (9,1%).

Η επιτυχία βασίστηκε πάνω σε μοντέλα στρατηγικής σημασίας, στους νέας γενιάς κινητήρες, στην ποιότητα και στην αξιοπιστία που αποτυπώνεται σε κάθε αυτοκίνητο της φίρμας, όπως:

  • Το 308 εξακολουθεί να αποτελεί το best-seller της μάρκας φιγουράροντας στο ευρωπαϊκό top-3 του C-segment.
  • Το νέο 208, που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο στην Γενεύη, εμφάνισε αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη έως 10%.
  • Μεγάλη απήχηση στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα απολαμβάνει το νέο Partner.
  • Συνολικά 25 μοντέλα Peugeot διακρίθηκαν για τις προηγμένες τεχνολογίες τους και για τις περιβαλλοντικές τους «επιδόσεις» στην Ευρώπη (8 με PureTech κινητήρες, 4 με THP κινητήρες και 13 με BlueHDi κινητήρες), σχετικά με την μείωση των εκπομπών CO2.
  • Τα μηχανικά σύνολα PureTech απέσπασαν τον κορυφαίο τίτλο «Engine of the Year2015».

Διαβάστε αναλυτικά τι φέρνει η Peugeot στη Γενεύη…

Peugeot Traveller

peugeot2

Το νέο Traveller το οποίο προσφέρει άπλετους χώρους και όλες τις ανέσεις που υπάρχουν στα πολυτελή μοντέλα της μάρκας θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης. Συνδυάζει με ιδανικό τρόπο στοιχεία από την πρακτική κατηγορία των Combispace, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει premium μετακινήσεις, ανάλογες με εκείνες ενός VIP Shuttle.

Το Traveller βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα EMP2 που αποτελεί το θεμέλιο λίθο για τα κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά, τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και την οικονομία καυσίμου, για τα δεδομένα της κατηγορίας. Οι νέοι Euro6 πετρελαιοκινητήρες BlueHDi εξοπλίζονται με τις τελευταίας γενιάς αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση που φτάνει έως τους 180hp και τα 400 Nm. Ταυτόχρονα, η εκπομπή CO2 δεν ξεπερνά τα 140 g/km, ενώ σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και η κατανάλωση καυσίμου (5,4 lt/100 km).

peugeot1

Στο εσωτερικό υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που μπορούν να υπάρξουν σε έναν πολυτελές διάκοσμο, ενώ υπάρχουν έως 9 καθίσματα που διαρρυθμίζονται μεταξύ τους εύκολα και γρήγορα και σε διάφορους συνδυασμούς. Αποκορύφωμα για το Traveller αποτελεί η κορυφαία διάκριση με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε το Δεκέμβριο του 2015 ο Euro NCAP!

Peugeot Traveller i-Lab

peugeot3

Το λανσάρισμα του νέου Traveller επισφραγίζει  την εφαρμογή της δυναμικής στρατηγικής της μάρκας σε όλες τις κατηγορίες της αγοράς. Με το πρωτότυπο Traveller i-Lab που επίσης θα κάνει το ντεμπούτο του στη Γενεύη, η γαλλική μάρκα παρουσιάζει το όραμά της όσον αφορά την μετακίνηση VIP προσώπων.

Βασισμένο στην πλατφόρμα EMP2, αυτή η VIP έκδοση διασφαλίζει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και άπλετη άνεση στο εσωτερικό. Με μήκος στα 4,96m, πλάτος στα 1,92m και ύψος 1,90m, το Traveller αποδεικνύεται ιδανικό για μετακίνηση σε αστικά κέντρα. Οι πλαϊνές συρόμενες πόρτες ξεκλειδώνουν και ανοίγουν και αυτόματα, με την κίνηση του ενός ποδιού.

Ένα ταξίδι με το VIP 3.0 αποκτά νέα διάσταση χάρη στα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα για τους επιβάτες. Η κάθε θέση μπορεί να ρυθμιστεί αντικριστά σε σχέση με την άλλη και γύρω από μία επιτραπέζια tablet οθόνη 32 ιντσών (!) τοποθετημένη σε οριζόντια θέση. Η οθόνη διασυνδέεται από ένα σύνολο πολυμέσων που υποστηρίζει WiFi hotspot, Bluetooth, πρόσβαση Cloud, υποδοχές φόρτισης, εφαρμογές smart συσκευών και πολλές άλλες  δυνατότητες.

peugeot4

Για τον οδηγό, το Traveller i-Lab εγγυάται ένα τεχνολογικό εξοπλισμό που θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των πελατών, με απόλυτη ασφάλεια, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και όλα τα τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης.

Peugeot 2008 DKR

peugeot5

Το αγωνιστικό που κατέκτησε to φετινό Ντακάρ θα πρωταγωνιστήσει και στο Σαλόνι της Γενεύης πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά την επιστροφή του, από τη Νότια Αμερική.

Συγκεκριμένα, το 2008 DKR No302, με το οποίο οι Stéphane Peterhansel και Jean-Paul Cottret πέρασαν πρώτοι την καρό σημαία, θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες της έκθεσης ή να συναντήσουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τους ήρωες του Ντακάρ. Ο Stéphane Peterhansel θα βρίσκεται εκεί στις 5 Μαρτίου, όπως και ο Sébastien Loeb στις 11 Μαρτίου. Σε μικρή απόσταση από το αγωνιστικό 2008 DKR, η Peugeot Sport θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της:

  • Το 308 GTi με τον υψηλής απόδοσης κινητήρα 1.6 THP ισχύος 270hp.
  • Το 308 R HYbrid, ένα κόμπακτ σαλούν με το ταπεραμέντο ενός supercar και την υβριδική δύναμη 500hp.

Peugeot Fractal concept

peugeot7

Το πρωτοποριακό i-Cockpit αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν των τελευταίων δημιουργιών της μάρκας. Το 2015, η Peugeot είχε αποκαλύψει μία νέα προσέγγιση μέσα από ένα ριζοσπαστικό πρωτότυπο, το Fractal.

Εδώ, η φουτουριστική εκδοχή του Peugeot i-Cockpit ενισχύεται από ένα ηχοσύστημα προδιαγραφής 9.1.2 (που περιλαμβάνει sub woofers τοποθετημένα στην πλάτη κάθε καθίσματος για ιδανική διασπορά του ήχου), καθώς και από ένα προηγμένο heads-up σύστημα με ψηφιακό tablet και HD ολόγραμμα. Την πρόωση του Fractal αναλαμβάνει ηλεκτρικό σύστημα με ισχύ 204hp και αυτονομία στα 450 km.

peugeot8

Νίκος Τσάδαρης