Με την σχεδιαστική σπουδή που ακούει στο όνομα BMW Concept Skytop, το Γερμανικό Group φέρνει στο φως ένα εξαιρετικά κομψό και μοναδικό στο είδος του όχημα. Το πρωτότυπο παρουσιάζεται στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este, τα ετήσια καλλιστεία ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που πραγματοποιούνται στις όχθες της λίμνης Κόμο. Το ανοιχτό διθέσιο μοιάζει με περίτεχνα κατασκευασμένο γλυπτό σε τέσσερις τροχούς, ξεχωρίζοντας για την κομψή και σπορ σχεδίασή του. Τόσο το εσωτερικό όσο και οι εξωτερικές επιφάνειες του πρωτοτύπου υιοθετούν ζεστούς μονόχρωμους τόνους, συνδυάζοντας τα αποκλειστικά υλικά με την παραδοσιακή αριστοτεχνία.

Οι καθαρές σχεδιαστικές γραμμές της BMW Concept Skytop εμπνέουν την επιθυμία για ταξίδια, έχοντας σχεδιαστεί με ακρίβεια κατευθύνοντας τον όγκο του οχήματος προς τα πίσω. Τα winglets, τα οποία είναι διακριτικά ενσωματωμένα στους ώμους των θυρών, αντικαθιστούν τις συμβατικές χειρολαβές τους, ενώ οι ζάντες ελαφρού κράματος ενισχύουν περαιτέρω την μοναδική της εμφάνιση.

Το προτεταμένο καπό με την έντονη κυρτότητα, η εμβληματική σχεδίαση του «ρύγχους καρχαρία» της μάρκας με τη φωτιζόμενη μάσκα και το αφαιρούμενο πίσω τμήμα, τραβούν την προσοχή, ενώ διακριτές είναι οι σχεδιαστικές αναφορές στην Z8, το θρυλικό roadster της εταιρείας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η έντονη σφηνοειδής ακμή που εκτείνεται από το καπό, και μέσω του εσωτερικού καταλήγει σε ένα αλουμινένιο διακοσμητικό που βρίσκεται τοποθετημένο στην πίσω πόρτα, τονίζοντας τη δυναμική ροή της σιλουέτας.

Οι φωτιστικές μονάδες LED είναι τοποθετημένες σε φρεζαρισμένες αλουμινένιες βάσεις και αναπτύχθηκαν ειδικά για την Concept Skytop. Χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές και σχεδιαστικές κατακτήσεις σε επίπεδο τεχνολογίας και σχεδίασης στον τομέα των προβολέων οχημάτων, οι μονάδες αυτές διαθέτουν το λεπτότερο προφίλ που υπάρχει σήμερα με τα επίπεδα, καλοσχεδιασμένα πίσω φώτα να συμπληρώνουν την συνολική εμφάνιση του πρωτότυπου.

Το δερμάτινο φινίρισμα του roll bar που βρίσκεται πίσω από τα δύο καθίσματα της Concept Skytop συνδυάζεται με πλαϊνά πτερύγια στην κολόνα Β και ένα πλήρως αναδιπλούμενο πίσω παρμπρίζ. Τα δύο αφαιρούμενα μέρη της οροφής (επίσης με δερμάτινο φινίρισμα), μπορούν να αποθηκευτούν σε ειδικό χώρο στο πορτμπαγκάζ.

Ο χρωματικός συνδυασμός εξασφαλίζει ομαλή μετάβαση από το εσωτερικό στο εξωτερικό, είτε η οροφή είναι ανοιχτή είτε κλειστή. Στο πίσω τμήμα, ο κοκκινωπός καφέ τόνος της οροφής σβήνει στο αχνό ασημί χρώμα με εφέ χρωμιωμένης σκιάς της εξωτερικής βαφής.

Τα δερμάτινα καθίσματα στο εσωτερικό περιλαμβάνουν πινελιές σε στυλ brogue. Ο κοκκινωπός καφέ τόνος των επιφανειών δημιουργεί ένα συνεκτικό χρωματικό σύνολο που χαρίζει σε όλο το εσωτερικό αίσθηση πολυτέλειας και ευρυχωρίας. Τα στοιχεία και εξαρτήματα από κρύσταλλο είναι περίτεχνα ενσωματωμένα στο cockpit, ενισχύοντας τη συνολική εντύπωση.

Τέλος, ομοιότητες με την Z8 υπάρχουν και στις εκδόσεις κινητήρων, καθώς η Concept Skytop διαθέτει την ισχυρότερη εκδοχή του V8 κινητήρα της μάρκας.