To Tesla Cybertruck δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί, με τον Έλον Μασκ να αποτυγχάνει να υλοποιήσει το στόχο που ο ίδιος είχε θέσει για την κυκλοφορία του νέου pickup μοντέλου το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Ο Μασκ είχε δηλώσει πως θα παραδώσει τα πρώτα Cybertruck σε μια εκδήλωση στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο καμία τέτοια εκδήλωση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Τα σημάδια πως επίκειται μια ακόμη καθυστέρηση είχαν αρχίσει να πληθαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται πως ο CEO της Tesla είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την παραγωγή του Cybertruck το 2019, θέτοντας ως στόχο την έναρξη της παραγωγής του το 2021. Δύο χρόνια μετά, το pickup μοντέλο της Tesla παραμένει στα χαρτιά και σύμφωνα με το business insider, η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως ο Μασκ έχει διαρκώς νέες απαιτήσεις για την τελική μορφή του αυτοκινήτου.

Οι απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς να σημαίνουν δύο πράγματα: Είτε ο Μασκ ακούει την κριτική για κάποια προβλήματα στον σχεδιασμό, δείχνοντας πως έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, είτε πως οι δυνατότητες παραγωγής είναι μικρότερες από αυτές που είχε υποσχεθεί και άρα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο καλύπτοντας τις παραγγελίες που έχουν γίνει.

Πάντως όσοι έχουν παραγγείλει το Cybertruck εκφράζουν πλέον σοβαρές ανησυχίες για την περιορισμένη ενημέρωση που έχουν από την Tesla. Είναι ενδεικτικό πως οι πελάτες δεν γνωρίζουν ακόμη ούτε την ακριβή τιμή του οχήματος. Η τιμή βάσης είναι μια πληροφορία που δημοσιεύεται πολύ πριν την κυκλοφορία ενός οχήματος.

Και δεν πρόκειται για ένα απλό μοντέλο, αλλά για την προσπάθεια της Tesla να εισέλθει στην άκρως ανταγωνιστική αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων, όπου οι προδιαγραφές και οι τιμές παρακολουθούνται στενά από τους υποψήφιους αγοραστές. «Η Ford, η General Motors, η Stellantis και η Toyota δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν εύκολα οποιοδήποτε μερίδιο αγοράς», τονίζουν ειδικοί.