Η πρώτη μέρα του νέου έτους στο Μοντρεάλ ήρθε με συννεφιά και ελαφριά βροχή, σαρώνοντας το χιόνι στην πόλη, πράγμα που απογοήτευσε όπως ήταν αναμενόμενο τους σκιέρ που δεν μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες στους στα βουνά. Οι Έλληνες όμως κυριολεκτικά ξεφάντωσαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα ρεβεγιόν της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ αλλά και σε ελληνικά κέντρα όπου πρωτοστάτησαν οι Ελληνικοί χοροί και το τραγούδι.

Αυτοί που επέλεξαν να μείνουν στα σπίτια τους με συγγενείς και φίλους έφαγαν, έπαιξαν «31» και έκοψαν την παραδοσιακή Ελληνική βασιλόπιτα ελπίζοντας να κερδίσουν το φλουρί.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος βρέθηκε στο Μοντρεάλ και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του σχολιάζει την οικονομική κρίση: «Η οικονομική κρίση είναι συνέπεια της ηθικής κρίσης. Για να βγούμε από την οικονομική κρίση πρέπει πρώτα να βγούμε από την ηθική κρίση. Να επιστρέψουμε στο Θεό. Να σκεπτόμαστε όχι μόνο την γη, αλλά και τον ουρανό. Δηλαδή να σκεπτόμαστε, όχι μόνο την παρούσα ζωή, αλλά και την μετά θάνατον. Έχομε πάρει μεγάλη ηθική και οικονομική κατρακύλα. «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου». «Ο Θεός μας χαρίζει ένα καινούργιο χρόνο. Ας φροντίσουμε στο χρόνιο αυτό να μετανοήσουμε. Να επιστρέψουμε στον Θεό. Στην Αλήθεια. Στην ηθική. Στην τιμιότητα. Στον αλτρουισμό. Έτσι μόνο θα βγούμε, πρώτα από την ηθική κρίση και ύστερα και από την οικονομική κρίση».