Μια καθηγήτρια φυλακίστηκε για 14 μήνες για σεξουαλική κακοποίηση ευάλωτου έφηβου μαθητή σε σχολείο του Lothians στη Βρετανία. Η Jacqueline Millar, 36 ετών, άρχισε να κάνει σεξ με το αγόρι στο αυτοκίνητό της και στο σπίτι της όταν εκείνο ήταν 15 ετών.

Δικαστήριο του Εδιμβούργου άκουσε ότι η συναινετική σχέση συνεχίστηκε για έξι μήνες, μέχρι που το αγόρι έφυγε από το σχολείο όπου λάμβανε ατομική διδασκαλία από τη Millar.

Ο σερίφης Derek O’Carroll χαρακτήρισε την υπόθεση «πολύ τραγική», σύμφωνα με το BBC.

Η υπόθεση είναι μια «πολύ άσχημη ιστορία». «Το παιδί βρισκόταν άμεσα υπό τη φροντίδα σας, ήταν ευάλωτο και χρειαζόταν άμεση ατομική φροντίδα, την οποία ήταν καθήκον σας να του παρέχετε. Αλλά κάνατε κατάχρηση της θέσης σας και εκμεταλλευτήκατε τη θέση εμπιστοσύνης στην οποία είχατε περιέλθει όσον αφορά αυτό το ευάλωτο παιδί. Γνωρίζατε καθ’ όλη τη διάρκεια ότι αυτό που κάνατε ήταν λάθος», συνέχισε.

Οι ανησυχίες των συναδέλφων

Σε ακρόαση τον περασμένο μήνα, η Millar παραδέχτηκε τη συμμετοχή της σε σεξουαλική δραστηριότητα με άτομο κάτω των 18 ετών, ενώ είχε την ιδιότητα της δασκάλας.

Ο σερίφης O’Carroll δήλωσε ότι θα είχε φυλακίσει τη Millar για 20 μήνες, όμως παραδέχτηκε την ενοχή της. Η Millar τέθηκε επίσης στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών για 10 χρόνια.

Το δικαστήριο είχε ακούσει πώς ορισμένοι συνάδελφοι εξέφρασαν την ανησυχία τους προς τη Millar αφού παρατήρησαν την εγγύτητα της σχέσης της με το αγόρι, αλλά οι ανησυχίες τους έμειναν ασχολίαστες.

Οι δικηγόροι της Millar ισχυρίστηκαν ότι το αγόρι είχε γίνει σωματικά και σεξουαλικά βίαιο και χειριστικό απέναντί της.

Όμως η σχέση τους συνεχίστηκε έως ότου η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι της τον Φεβρουάριο του 2022. Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι η Millar δεν είχε προβεί σε καμία επίσημη καταγγελία για το αγόρι.

Ο σερίφης O’Carroll είπε στη Millar: «Όσον αφορά αυτές τις ποινικές διαδικασίες, το αγόρι ήταν το θύμα, όχι εσείς».