Οργή προκαλεί ένα βίντεο με ένα δίχρονο αγόρι, το οποίο φαίνεται να κλαίει σπαρακτικά μέσα σε ένα κλουβί σε παιδικό σταθμό στη Βραζιλία. Το ανησυχητικό περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στο Κέντρο Προσχολικής Φροντίδας στη Σοροκάμπα, στο Σάο Πάολο, στις 25 Μαΐου, αλλά τα σοκαριστικά βίντεο δεν είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι την Πέμπτη.

Οι εικόνες δείχνουν το αγόρι να κλαίει για τη μητέρα του ενώ βρισκόταν μέσα στο κλουβί.

Μάρτυρες δήλωσαν στο βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο G1 ότι η δασκάλα είχε επιπλήξει το αγόρι για την κακή του συμπεριφορά πριν το κλειδώσει στο κλουβί, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία εξήγησε ότι η δασκάλα τον είχε βάλει απλώς σε ένα προσωρινό «time out».

Μετά το περιστατικό, η μητέρα παρατήρησε μια αλλαγή στη διάθεση του αγοριού. Το σοκαρισμένο αγόρι λέγεται ότι εμφάνιζε περισσότερη επιθετικότητα και ανησυχία στη συμπεριφορά του. Ξυπνούσε συχνά στη μέση της νύχτας ουρλιάζοντας, είπε η μητέρα.

Ο δήμος της Sorocaba έλαβε την αναφορά για το περιστατικό που κατατέθηκε από τους γονείς του αγοριού και δήλωσε ότι το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων του θα αναλάβει την έρευνα. Το υπουργείο Παιδείας έλαβε επίσης καταγγελία.

Ο δήμαρχος της πόλης καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας ότι πρόκειται για «φερόμενη τρομοκρατία από δημοτικό υπάλληλο». «Δίνω, αυτή τη στιγμή, εντολή στο υπουργείο Παιδείας να απομακρύνει αμέσως τον εν λόγω υπάλληλο από το χώρο εργασίας του μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση των γεγονότων», δήλωσε.

Είναι άγνωστο αν η δασκάλα έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχει απολυθεί από το νηπιαγωγείο. Τα ονόματα των γονέων και της δασκάλας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.