Ένα γαλλικό ερευνητικό σκάφος που μεταφέρει ένα καταδυτικό ρομπότ βαθιάς θάλασσας έχει επιβραδύνει καθώς φτάνει στην περιοχή έρευνας για το εξαφανισμένο υποβρύχιο που εξερευνούσε το ναυάγιο του Τιτανικού, έδειξε η εφαρμογή Marine Traffic.

Τα δεδομένα της Marine Traffic έδειξαν ότι το Atalante είχε επιβραδύνει σε ταχύτητα 6 ναυτικών κόμβων και βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 έως 30 χιλιομέτρων από το σκάφος Polar Prince που μετέφερε το εξαφανισμένο υποβρύχιο Titan στα νερά πάνω από το ναυάγιο του Τιτανικού, σύμφωνα με το Reuters.

Τελειώνει το οξυγόνο

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οξυγόνο μέσα στο υποβρύχιο τελειώνει σήμερα το μεσημέρι στις 14:08 (ώρα Ελλάδος). Για πέμπτη ημέρα σήμερα, πολυεθνική ομάδα έρευνας και διάσωσης ψάχνει όλη τη θάλασσα στο σημείο όπου βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού αναζητώντας το τουριστικό βαθυσκάφος, το οποίο αγνοείται από την Κυριακή με πέντε επιβαίνοντες.

Το βαθυσκάφος Titan, μήκους 6,7 μέτρων, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης από το οποίο αποκολλήθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, δηλαδή λίγα λεπτά προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Ποιοι είναι μέσα στο OceanGate

Στο Titan επιβαίνουν πέντε άνθρωποι: ο 58χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο πακιστανικής καταγωγής 48χρονος επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ με τον 19χρονο γιο του, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος και ειδικός σε θέματα Τιτανικού Πολ- Ενρί Ναρζολέ και ο Στόκτον Ρας, ιδρυτής και επικεφαλής της OceanGate.

Λίγα λεπτά πριν το υποβρύχιο OceanGate ξεκινήσει το ταξίδι του προς το ναυάγιο του Τιτανικού, η 22χρονη Άμπι Τζάκσον, υπάλληλος της OceanGate Expeditions, ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, στο οποίο φαίνεται το βαθυσκάφος να ετοιμάζεται για τη μοιραία κατάδυση. Μάλιστα η ίδια, χαμογελαστή, αναφέρει: «Παρακολουθώντας ένα υποβρύχιο να ξεκινά κατάδυση στον Τιτανικό».

Από πλευράς του, ο επικεφαλής του αμερικανικού λιμενικού Τζέιμι Φρέντερικ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Βοστόνη, δήλωσε πως «είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τις οικογένειες των μελών του πληρώματος που εξαφανίστηκε με το Titan».

«Όταν βρίσκεσαι στη μέση μιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, πάντα ελπίζεις».