Συγγενής του εκατομμυριούχου Χάμις Χάρντινγκ που είναι CEO της Action Aviation στο Ντουμπάι, επιβεβαίωσαν ότι βρίσκεται ανάμεσα στα άτομα που επέβαιναν στο υποβρύχιο που εξαφανίστηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Σύμφωνα με το news.sky.com, ο θετός γιος του Χάρντινγκ σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook και κατέβασε μετά από λίγο, επιβεβαίωσε το γεγονός.

Μάλιστα, ο εκατομμυριούχος σε ανάρτηση που είχε κάνει, είχε αναφέρει πως πλήρωσε 250.000 δολάρια, ώστε να πάρει μέρος στην εξερεύνηση του διάσημου ναυαγίου.

I am proud to finally announce that I joined OceanGate Expeditions for their RMS TITANIC Mission as a mission specialist…

Posted by Hamish Harding on Saturday, June 17, 2023

Σημειώνεται, ότι η είδηση της εξαφάνισης έγινε γνωστή από τις λιμενικές αρχές της Βοστόνης. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν πως ένα μικρό υποβρύχιο σκάφος, από αυτά που συνήθως μεταφέρουν τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού, αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πώς χάθηκε το σκάφος, ενώ η αμερικανική ακτοφυλακή έχει ήδη ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Αυτά τα μικρά καταδυόμενα σκάφη διαφέρουν από τα στρατιωτικού τύπου υποβρύχια και συχνά κάνουν περιηγήσεις σε γνωστά ναυάγια. Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον βυθό του Ατλαντικού, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από τη Νέα Γη του Καναδά. Τα πολυήμερα ταξίδια στο ναυάγιο κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του Τιτανικού διαρκούν περίπου 8 ώρες.