Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με την ακρίβεια και οι τιμές ανεβαίνουν καθημερινά, με τους Ευρωπαίους πολιτικούς να συνιστούν λιτότητα, ωστόσο η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε να αυξηθούν οι απολαβές της κατά 15%, λίγο μετά τη νέα αύξηση του μισθού της.

Η liberation.fr σε νέο άρθρο της, αναφέρει ότι ο Γάλλος πολιτικός και πρώην ευρωβουλευτής Φλοριάν Φιλιπό έκανε ανάρτηση στο Twitter στις 12 Ιουνίου και έγραψε πως η πρόεδρος της Επιτροπής «απαιτεί αύξηση μισθού κατά 15%, δηλαδή, θέλει να λαμβάνει το μήνα επιπλέον το ποσό των 4.700 ευρώ. Και μάλιστα, ενώ είχε ήδη λάβει αύξηση μισθού κατά περίπου 8% τον Ιανουάριο. Όπως και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της ΕΕ».

Η είδηση φέρεται να πέρασε στα «ψιλά», γιατί ο Φιλιπό ήταν πρώην συνεργάτης της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ωστόσο το tweet του συνοδεύονταν από ένα άρθρο της αυστριακής διαδικτυακής εφημερίδα «Exxpress», το οποίο δεν έχει αμφισβητηθεί.

Το δημοσίευμα που επικαλείται η γαλλική Liberation, αναφέρει πως «αυτή είναι η επόμενη πρόκληση από τις Βρυξέλλες. Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι ασφυκτιούν από τον πληθωρισμό και τους πολύ χαμηλούς μισθούς, οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της ΕΕ θέλουν να αυξήσουν και πάλι τους μισθούς τους κατά 15%. Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επιθυμεί να λάβει μηνιαία αύξηση στις απολαβές της κατά 4.687,50 ευρώ».

Πρόσφατη αύξηση μισθού

Ωστόσο, το αίτημα της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, όχι γιατί γίνεται μέσω ακρίβειας και προτροπής για λιτότητα, αλλά και γιατί πριν λίγους μήνες είδε τα μηνιαία έσοδα της να αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, λαμβάνει 2.044 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2021, αγγίζοντας τα 31.250 ευρώ, ενώ αν υπολογιστεί και το επίδομα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, τότε ο μισθός θα αγγίζει τα 36.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει 1.000 ευρώ την ημέρα και είναι η πρώτη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με μηνιαίες απολαβές άνω των 30.000 ευρώ.

Έτσι, οι 36.000 ευρώ που επιθυμεί να λαμβάνει επίσημα σε μηνιαία βάση ως μισθό, αναμένεται να αυξηθεί, αν λάβει αύξηση 15%.