Μια μητέρα από την Αυστραλία περιέγραψε τη φρίκη με την οποία ήρθε αντιμέτωπη, όταν παρέλαβε το γρατζουνισμένο και ματωμένο μωράκι της, ηλικίας 10 εβδομάδων, από ένα κέντρο παιδικής φροντίδας της Μελβούρνης.

Η Rachel, η μητέρα του μικρού αγοριού, δήλωσε ότι έτρεξε στο κέντρο Only About Children στη Μελβούρνη μετά από τηλεφώνημα που έλαβε ότι ο γιος της, ο Noah, είχε εμπλακεί σε ένα περιστατικό με ένα άλλο παιδί. Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, η Rachel είπε ότι εκείνη και ο σύζυγός της ήταν άναυδοι με αυτό που συνέβη στον γιο τους.

«Κλαίγαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ένα φρικτό πράγμα θα μπορούσε να συμβεί στο αγόρι μας, δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε», δήλωσε, σύμφωνα με το nypost.com. Μετά το περιστατικό, το Only About Children έστειλε στη μητέρα φωτογραφίες με το γδαρμένο πρόσωπο του αγοριού της, αλλά η Rachel είπε ότι δεν μπορούσε να τις δει γιατί «ήταν πολύ σκληρές».

Ο παιδικός σταθμός φέρεται να της εξήγησε ότι ο Noah γρατζουνίστηκε από ένα άλλο παιδί, όταν τα δύο μωρά έμειναν για λίγα λεπτά χωρίς επίβλεψη από μια παιδαγωγό, που προσπαθούσε να αλλάξει την πάνα ενός τρίτου παιδιού. Όμως, η Rachel δεν δέχεται αυτή την εξήγηση.

«Η εξήγηση του κέντρου είναι ότι αυτό το πράγμα συνέβη τυχαία. Αλλά δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό, επειδή υπήρχαν περισσότερες από 20 γρατζουνιές στο πρόσωπο του Noah. Πώς μπορεί να συνέβη αυτό τυχαία;», είπε. «Ο σύζυγός μου λέει ότι αυτό σίγουρα δεν είναι ατύχημα, πρόκειται για κακοποίηση παιδιού».

Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί εξέτασαν και καθάρισαν τις πληγές του. Οι γιατροί σοκαρίστηκαν τόσο πολύ από τη σοβαρότητα των πληγών του Noah, που έλεγξαν για να δουν ότι δεν είχαν τραυματιστεί τα μάτια και ο εγκέφαλός του.

Η Rachel δήλωσε ότι ο Noah είναι σε φάση ανάρρωσης και οι γιατροί είπαν ότι οι γρατζουνιές δεν θα αφήσουν σημάδια στο πρόσωπό του. Το μωρό, έκτοτε, δεν επέστρεψε στην παιδική φροντίδα.

Το Only About Children Melbourne Central αρνήθηκε τα αιτήματα των μέσων ενημέρωσης για σχολιασμό, αλλά φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συγγνώμη, το κέντρο δήλωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα «σχέδιο δράσης» για να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό.

Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας δήλωσε ότι ήταν ενήμερο για το περιστατικό και ότι το κέντρο άλλαξε τις πολιτικές του. «Η υπηρεσία έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα για να αντιμετωπίσει το περιστατικό αυτό, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των διαδικασιών της κατά τις ώρες αλλαγής πάνας, ώστε να περιλαμβάνει έναν επιπλέον παιδαγωγό κατά τις ώρες αυτές», δήλωσε εκπρόσωπος. «Η υπηρεσία λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά υπόψη την ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία κάθε παιδιού».