Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο BookTok, μία κοινότητα στο TikTok που εστιάζει στα βιβλία και τη λογοτεχνία, η επίθεση μιας νεαρή συγγραφέας σε αναγνώστρια επειδή της έβαλε κριτική 4 αστεριών αντί για 5 στο Goodreads.

Η Σάρα Στούσεκ, που εργάζεται στην παραγωγή ταινιών, εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Three Rivers», που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με αυτοβιογραφικά στοιχεία που απευθύνεται σε νεαρούς ενήλικες και η πλοκή του συνοψίζεται με την εξής φράση από τον εκδοτικό οίκο SparkPress: «Δύο άγνωστοι απαγάγουν τη Στέλα από το δωμάτιό της μέσα στη νύχτα και τη μεταφέρουν στο Three Rivers, ένα πρόγραμμα θεραπείας για προβληματικούς εφήβους που βρίσκεται στην ερημιά».

Σύμφωνα με όσα έχει μοιραστεί στο TikTok η συγγραφέας, το βιβλίο έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, αφού και η ίδια είχε βιώσει στην εφηβεία της μια περιπέτεια αντίστοιχη με εκείνη της ηρωίδας που περιγράφει στο βιβλίο της.

@cami.twomeyy

She claims that it was a joke but idk she seemed pretty upset and even called her a B…What do you guys think? #sarahstusek #booktok #booktokdrama #newswithcami #greenscreen #greenscreenvideo

♬ original sound – Cami Twomey

Ειδικότερα, η Κάρλι Κεμπάρτας, που εργάζεται σε γηροκομεί, έγραψε για το «Three Rivers» ότι είναι «ένα σπουδαίο πρώτο βιβλίο» για τη Στούσεκ, που της άρεσε πολύ, παρά το γεγονός ότι το τέλος τους «ήταν κάπως προβλέψιμο». Η κριτική της Κεμπάρτας συνοδευόταν από την πολύ καλή βαθμολογία των 4 αστεριών αντί για το τέλειο 5αρι κάτι που ενόχλησε έντονα τη συγγραφέα.

«Είχα τέλειο μέσο όρο 5 αστεριών μέχρι που εμφανίστηκε αυτή η σκύλα. Έγραψες “το τέλος είναι προβλέψιμο”. Πρόκειται για τη ζωή μου, όχι για καμιά ιστορία μυστηρίου με φόνους. Έγραψες ότι “εκτός αυτού ήταν υπέροχο”. Γιατί μου έβαλες τότε 4 αστέρια;» ξέσπασε η Στούσεκ. Ωστόσο, το σχέδιό της να «ξεσπάσει» στο BookTok για την αδικία που υπέστη τής γύρισε μπούμπερανγκ, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των ΒοοκTokers στράφηκε εναντίον της.

@kidmanamcad

My “statement” on the fact im getting bullied for a goodreads review 😭😭😭😭😭 booktok

♬ original sound – Karleigh Kebartas

Προτού τελικά η πλατφόρμα αποφασίσει τελικά να «κλείσει» τις κριτικές, το βιβλίο «Three Sisters» είχε συγκεντρώσει πάνω από 500 reviews με ένα και μοναδικό αστέρι, καταποντίζοντας τον μέσο όσο της βαθμολογίας του. Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο εκδοτικός οίκος SparkPress που ανέλαβε την έκδοσή του ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία του με τη Στούσεκ «για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων οι επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον αναγνώστριας που έγραψε κριτική και άλλων προσώπων online».