Στη δημοσιότητα δόθηκαν απόρρητα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις τελευταίες μέρες του Τζέφρι Επστάιν στη φυλακή, λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς φέρεται ότι δεν άντεξε τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, τα έγγραφα περιήλθαν στην κατοχή του Associated Press και γράφουν ότι ο Έπσταϊν έφτασε στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο στις 6 Ιουλίου 2019. Πέρασε 22 ώρες με τους άλλους φυλακισμένους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδική πτέρυγα.

Οι υπάλληλοι της φυλακής παρατήρησαν ότι εκείνος ήταν ταραγμένος και δεν μπορούσε να κοιμηθεί, καθόταν στη γωνία καλύπτοντας τα αυτιά του για να εμποδίσει τον ήχο μιας τουαλέτας που δεν σταματούσε να λειτουργεί. Μάλιστα, έπασχε από υπνική άπνοια, δυσκοιλιότητα, υπέρταση, πόνο στη μέση, ενώ είχε υποβληθεί σε θεραπεία για χλαμύδια.

Ο Επστάιν έκανε κάποιες προσπάθειες να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της φυλακής, σύμφωνα με τα αρχεία. Είπε στους υπαλλήλους της φυλακής, μέσω του δικηγόρου του, ότι ήθελε άδεια να ασκείται έξω. Όταν πέθανε είχε 566 δολάρια στον λογαριασμό του.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σημείωναν σε ημερολόγια ότι τον παρατηρούσαν να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού, χαμένος στις σκέψεις του. Μια μέρα πριν ο Επστάιν δώσει τέλος στη ζωή του, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποσφράγισε περίπου 2.000 σελίδες εγγράφων σε μια αγωγή σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του. Αυτή η εξέλιξη, όπως παρατήρησαν οι υπάλληλοι της φυλακής, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να αυτοκτονήσει.

Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη σημαντικών διαπροσωπικών δεσμών και «την ιδέα ότι ενδεχομένως θα περνούσε τη ζωή του στη φυλακή συνέβαλαν στην αυτοκτονία του», έγραψαν οι αξιωματούχοι.

Φωτογραφίες με τα έγγραφα που αποκάλυψε το Associated Press: