Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανεβάζει τους τόνους, καθώς πλησιάζει ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Τουρκία και αυτή τη φορά επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε αναφέρει πως ο αντίπαλος του φαίνεται σε βίντεο να συνεργάζεται με μέλη του PKK.

Έτσι, ο υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας έκανε ανάρτηση στο Twitter και έγραψε τα εξής:

«Είπες ότι υπάρχουν κασέτες από τη συνάντησή μου με τους τρομοκράτες στην Καντίλ. Έι Ερντογάν, τι είδους μουσουλμάνος είσαι! Εάν έχεις μια πραγματική κασέτα μιας τέτοιας συνάντησης, η οποία δεν είναι κατασκευασμένη ή μοντάζ, δημοσιοποίησε τη. Αλλά δεν μπορείς. Είσαι μεγάλος ψεύτης».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μεγάλης προεκλογικής του συγκέντρωσης στις 7 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη προέβαλε σύντομο βίντεο στο οποίο φαίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ο Κιλιτσντάρογλου «συμπορεύεται με το PKK», μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα και η Δύση έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική.

Στο βίντεο ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης καλεί τους Τούρκους να πάνε «μαζί στις κάλπες» για τις προεδρικές εκλογές υπό τους ήχους του προεκλογικού τραγουδιού του, κάτι που στο αμέσως επόμενο πλάνο φαίνεται επαναλαμβάνουν μέλη του PKK χτυπώντας τα χέρια τους στον ρυθμό του τραγουδιού.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με 49,5%, παραδέχθηκε δημοσίως τη Δευτέρα ότι πρόκειται για μοντάζ, αν και επανέλαβε ότι ο αντίπαλός του «είναι σύμμαχος των κούρδων τρομοκρατών».