Στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ, υπάρχει μια πόλη με ελληνικό όνομα, η Ροδάνθη, η οποία μπορεί να μοιάζει ονειρική με τα σπίτια «πάνω» στο κύμα, πολλοί από τους κατοίκους όμως πωλούν όσο – όσο τις περιουσίες τους που κόστισαν εκατομμύρια δολάρια, για να φύγουν όσο το δυνατόν συντομότερα από εκεί.

Τα κύματα έχουν προκαλέσει διάβρωση στα στηρίγματα των σπιτιών, ενώ η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έχει οδηγήσει σε κατάρρευση πολλών σπιτιών, τα οποία στη συνέχεια τα κύματα «καταπίνουν». Οι εκπρόσωποι των κατοίκων ζητούν από την Πολιτεία να βοηθήσει καθώς βρίσκονται μπροστά στην καταστροφή.

Μερικοί από τους κατοίκους έχουν επιστρατεύσει πρόχειρες λύσεις όπως αναχώματα με άμμο, για να αποτρέψουν τα κύματα από το να προκαλέσουν μεγαλύτερες ζημιές. Ο διευθυντής της κομητείας, σύμφωνα με την Washington Post, σε μια πρόσφατη δημοτική συνέλευση, ξεκαθάρισε ότι η τοπική κυβέρνηση δεν έχει τους πόρους ώστε να χρηματοδοτήσει εργασίας στην παραλία που θα εξασφάλιζαν την καθυστέρηση της καταστροφής.

Η κομητεία δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση 35 σελίδων στην οποία αποτυπώνει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η πόλη, που δεν είναι η μόνη στις ΗΠΑ με αντίστοιχο πρόβλημα. Η κρατική παρέμβαση πάντως μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός, καθώς το κόστος φαντάζει εξωπραγματικό.