Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές στις ΗΠΑ ένα βίντεο με τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα σε ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 2022, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν την 34χρονη Τζέιμι Φέιθ η οποία τράβηξε μαχαίρι.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Απριλίου 2022, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για ενδοοικογενειακή βία. Οι αστυνομικοί με το που έφτασαν στο σπίτι προσπάθησαν να ηρεμήσουν την 34χρονη γυναίκα η οποία ζούσε μαζί με τον σύντροφό της και τα τρία μικρά παιδιά τους. Κατά τη διάρκεια συζήτησης που ακολούθησε ανάμεσα στην 34χρονη και τους αστυνομικούς η γυναίκα εμφάνισε ξαφνικά ένα μαχαίρι και προσπάθησε, σύμφωνα με τους δύο ένστολους να τους μαχαιρώσει. «Μαχαίρι, μαχαίρι» ακούγεται να φωνάζει ένας εκ των αστυνομικών ενώ λένε στην 34χρονη να το πετάξει. Όταν, όμως, η 34χρονη δεν φαίνεται να υπακούει στις εντολές τους, τότε ακούγεται κάποιος από τους αστυνομικούς να φωνάζει «πυροβόλησέ την».

Τελικά ο ένας εκ των δύο αστυνομικών πυροβολεί τέσσερις φορές και από τα πυρά του η 34χρονη πέφτει νεκρή. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακούγεται ο σύντροφός της να φωνάζει προς τους αστυνομικούς «μην την πυροβολήσετε, γ@@@». Το βίντεο κλείνει με την έκκληση του συντρόφου της γυναίκας προς τους αστυνομικούς να μην τον σκοτώσουν.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.