Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, χώρισε μετά από 19 χρόνια κοινής πορείας με τον 37χρονο συνομήλικο της Μάρκους Ραϊκόνεν, με τον οποίο έχει αποκτήσει μια κόρη, την Έμα Αμάλια.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τρία χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού του και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2020, ενώ ήταν μαζί από την ηλικία των 18 ετών.

Μάλιστα, η Σάνα Μαρίν έκανε story στο Instagram με το οποίο ανακοίνωσε τον χωρισμό, γράφοντας τα εξής:

«Υποβάλαμε από κοινού αίτηση διαζυγίου. Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε και για την αγαπημένη μας κόρη.

Είμαστε ακόμα οι καλύτεροι φίλοι, κοντά ο ένας στον άλλον και αγαπημένοι γονείς. Στο εξής θα περνάμε χρόνο μαζί ως οικογένεια και ο ένας με τον άλλον. Ευχόμαστε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Δεν θα σχολιάσουμε κάτι παραπάνω».

«Ελπίζω σε μια πιο ήρεμη ζωή»

Υπενθυμίζεται, ότι η Σάρα Μαρίν ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου ότι τον Σεπτέμβριο θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ωστόσο θα διατηρήσει τη βουλευτική της ιδιότητα.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε, γιατί στις εκλογές το κόμμα της ήρθε τρίτο με 19,9%, ενώ στη συνέχεια η ίδια δήλωσε πως θα ήθελε περισσότερο χρόνο για τη προσωπική της ζωή.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν θα επιδιώξω νέα εντολή επικεφαλής του SDP στο επόμενο συνέδριο του Σεπτεμβρίου. Θα ξεκινήσω τη δουλειά μου ως βουλευτής την ερχόμενη εβδομάδα και ευελπιστώ να μπορέσω να έχω και πιο ήρεμη ζωή», είπε πει χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος και δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση για θέση στο εξωτερικό.