Στην Ινδία και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές μια νύφη το έσκασε από το γάμο της καθώς πυροβόλησε στον αέρα με όπλο – κάτι που είναι παράνομο – και την αναζητούν οι αστυνομικές αρχές. Σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, το οποίο δείχνει μια γυναίκα να πυροβολεί τέσσερις φορές στον αέρα, ενώ καθόταν δίπλα στον σύζυγό της. Σύμφωνα με το BBC η ίδια ακόμη αγνοείται.

Οι πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια μιας γαμήλιας τελετής αποτελούν σύνηθες φαινόμενο σε ορισμένες πολιτείες της βόρειας Ινδίας. Προκαλούν, όμως, συχνά τραυματισμούς ή ακόμη και θανάτους.

Σύμφωνα, δε, με τους ισχύοντες νόμους στην Ινδία, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί πυροβόλο όπλο «απερίσκεπτα ή εξ αμελείας ή για εορταστικούς λόγους», θέτοντας άλλους σε κίνδυνο, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης, την επιβολή προστίμου ή και τα δύο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, το βίντεο κατέγραψε συγγενής της νύφης, ο οποίος το δημοσίευσε και στα social media. Η αστυνομία είπε στην εφημερίδα αυτή ότι η γυναίκα «διέφευγε» επειδή φοβόταν τη σύλληψή της.

Παλαιότερα, το 2016, ένα δικαστήριο στην πρωτεύουσα της Ούταρ Πραντές, Λακνάου είχε διατάξει να διερευνάται κάθε περίπτωση «εορταστικών πυροβολισμών», ανεξάρτητα από το εάν είχε υποβληθεί καταγγελία στην αστυνομία.