Το Saturday Night Live είναι γνωστό για την καυστική σάτιρα που κάνει στην αμερικανική επικαιρότητα και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι από τα αγαπημένα πρόσωπα της εκπομπής, αφού εδώ και χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρό της, ιδιαίτερα την περίοδο της παραμονής του στον Λευκό Οίκο.

Την περασμένη Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη από τις Αρχές του Μανχάταν και δήλωσε αθώος για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει σχετικά με τις πληρωμές που έκανε ώστε να μην βγουν στη δημοσιότητα υποθέσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τη δημόσια εικόνα του πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Χθες λοιπόν ο πρώην αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο της ιστορικής σατιρικής εκπομπής του NBC, με τον ηθοποιό Τζέιμς Όστιν Τζόνσον να ενσαρκώνει τον τέως Αμερικανό πρόεδρο και να «εισβάλλει» στον Μυστικό Δείπνο, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό.

Γι’ αυτό και ο «Ντόναλντ Τραμπ» του SNL συνέκρινε τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό. «Ένας διάσημος, υπέροχος άνθρωπος συνελήφθη χωρίς κανένα λόγο. Αν δεν το έχετε καταλάβει, παιδιά, συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Ιησού πάλι», είπε ο Τζέιμς Όστιν Τζόνσον, ενσαρκώνοντας τον τέως Αμερικανό πρόεδρο.

«Και ποια είναι καλύτερη στιγμή από τα γενέθλιά του, το Πάσχα», είπε ο Τζόνσον ως Τραμπ. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διώκομαι σε ένα επίπεδο, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος. Ακόμα χειρότερα και από τον αείμνηστο, μεγάλο Ιησού».

Η σύγκριση με τον Ιησού Χριστό συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια του σκετς του SNL: «Είμαστε και οι δύο πολύ ψηλοί, πολύ δημοφιλείς και είμαστε και οι δύο λευκοί Αμερικανοί», είπε σε ένα σημείο ο Τζόνσον και έκανε ένα ιδιαίτερα καυστικό αστείο ότι και ο Ιησούς διοργάνωνε μαζικές συγκεντρώσεις και οι οπαδοί του έμπαιναν σε σοβαρούς μπελάδες.

Μάλιστα, ο «Ντόναλντ Τραμπ» του SNL αναφέρθηκε μέχρι και στην Ανάσταση του Ιησού μετά από τρεις ημέρες: «Εγώ θα το είχα κάνει πιο γρήγορα. Ενδεχομένως σε δύο ημέρες. Θα μπορούσα να το είχα κάνει πολύ πιο γρήγορα».