Η προεκλογική κόντρα στην Τουρκία καλά κρατεί και οι τόνοι δεν πέφτουν ιδίως μετά την επίθεση στα γραφεία του κόμματος ΙΥΙ. Η Μεράλ Ακσενέρ πέρασε και πάλι στην… επίθεση χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Κιμ Γιόνγκ Ουν της Μεσογείου».

Η Ακσενέρ σε συζήτηση που είχε με μέλη του κόμματός της, είπε: «Στις εκλογές θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα στην… αδερφή ψυχή του Κιμ Γιονγκ Ουν και στον υποψήφιο της Συμμαχίας μας. Θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε μια Τουρκία που μιμείται τη Βόρεια Κορέα με όσα κάνει στη Μεσόγειο και μια Τουρκία που απολαμβάνει τη Δημοκρατία στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Θα κάνετε μια επιλογή ανάμεσα σε αυτούς που ακολουθούν τα βήματα του Κιμ Γιονγκ Ουν και σε αυτούς που ακολουθούν την κατεύθυνση του Ατατούρκ».

Είχε προηγηθεί η ομιλία της την Τετάρτη (5/4) στην κοινοβουλευτική της ομάδα, όπου εμφανίστηκε κρατώντας σφαίρες, ζητώντας από τον τουρκικό λαό να μην ψηφίσει τον Ερντογάν.

«Οι σφαίρες δεν θα μας σταματήσουν» είπε η Ακσενέρ,και πρόσθεσε: «Αφού έχουμε ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, τώρα θα μας σταματήσει αυτή η σφαίρα; Από σπίθα θα γίνεται φωτιά! Το υποσχόμαστε!».

Να σημειώσουμε πως πυροβολισμοί έπεσαν και στο κτίριο που στεγάζεται το κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του αντιπάλου του Ερντογάν, εκλεκτού της Συμμαχίας της αντιπολίτευσης που επιδιώκει να διαδεχθεί το AKP στην εξουσία.