Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στο Αμβούργο, στη Γερμανία, σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο, που δημοσιεύει το BBC και άλλα διεθνή μέσα, τραβήχτηκε από αυτόπτη μάρτυρα και δείχνει τον δράστη να ανοίγει πυρ μέσα από ένα παράθυρο του χώρου λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις γερμανικές Αρχές, ο ένοπλος έδρασε μόνος του. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το πρωί της Παρασκευής οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών και δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Δεν υπάρχει προς το παρόν ακόμη επίσημη ενημέρωση για το πιθανό κίνητρο του δράστη ωστόσο φέρεται να ήταν πρώην μέλος της κοινότητάς  των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, πρώην δήμαρχος του Αμβούργου, περιέγραψε το μακελειό ως «πράξη βίας». Η κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Γερμανία είπε ότι τα μέλη της στοχοποιήθηκαν σε μια «φρικτή επίθεση». Ο Ντέιβιντ Σεμονιάν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά με έδρα τις ΗΠΑ, είπε ότι τα μέλη «θρηνούν παγκοσμίως τα θύματα αυτού του τραυματικού συμβάντος».