Έχασε την βρετανική υπηκοότητα η 23χρονη Σαμίμα Μπεγκούμ, καθώς απορρίφθηκε η έφεση της, επειδή θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια, γιατί ως έφηβη εντάχθηκε στον ISIS, παντρεύτηκε τζιχαντιστή και μάλιστα απέκτησε μαζί του τρία παιδιά, τα οποία πέθαναν όμως.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η βρετανική κυβέρνηση αφαίρεσε την υπηκοότητα της για λόγους εθνικής ασφάλειας το 2019, λίγο αφότου βρέθηκε σε στρατόπεδο κράτησης στη Συρία.

Η τελευταία της προσφυγή κατά αυτής της απόφασης απορρίφθηκε την Τετάρτη από την Ειδική Επιτροπή Προσφυγών για τη Μετανάστευση – ένα ειδικό δικαστήριο που εκδικάζει προσφυγές κατά αποφάσεων για αφαίρεση της ιθαγένειας για λόγους εθνικής ασφάλειας – την Τετάρτη.

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο, ο δικηγόρος της Daniel Furner είπε στους δημοσιογράφους: «Θα αμφισβητήσουμε την απόφαση».

Η Μπεγκούμ θα πρέπει να παραπέμψει την υπόθεση απευθείας στο Εφετείο του Λονδίνου εάν επιθυμεί να αμφισβητήσει την απόφαση της Τετάρτης, σύμφωνα με τη νομοθεσία που καλύπτει το δικαστήριο.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, χαιρέτισε την απόφαση. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η διατήρηση της ασφάλειας και της ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου και θα υπερασπιστούμε σθεναρά οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί με αυτό τον τρόπο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.