Ένα μοντέλο από το Ηνωμένο Βασίλειο με φοβία να… αφοδεύει ισχυρίζεται ότι κάποτε λιποθύμησε κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, αφού δεν είχε πάει στην τουαλέτα για δύο εβδομάδες. Η ίδια μίλησε για τη φοβία της στην εκπομπή του Channel 4 «Know Your Sh!t: Inside Our Guts», η οποία ασχολείται με τις παράξενες διατροφικές ασθένειες των ανθρώπων.

«Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τις τουαλέτες των άλλων ανθρώπων», είπε η 36χρονη Emmerald Barwise, σύμφωνα με την Daily Post. «Μερικές φορές δεν κάνω κακά για δύο εβδομάδες και τότε φουσκώνω, έχω αέρια».

Η κάτοικος της Ουαλίας, η οποία ασχολείται με το fetish και vintage μόντελινγκ εδώ και οκτώ χρόνια, λέει ότι η καριέρα της συναντά εμπόδια εξαιτίας της φοβίας της. Συχνά υποφέρει από ακραίους πόνους στο έντερο στα γυρίσματα και αποφεύγει να φάει πριν από μια φωτογράφηση για να μη φαίνεται φουσκωμένη.

«Αν είσαι με στρινγκ και μοιάζεις σαν να είσαι έγκυος, δεν είναι και το καλύτερο», παραπονέθηκε η Barwise, η οποία περιγράφει το συναίσθημα ως «δυσκοίλια» ή «πρησμένη».

Ωστόσο, η Βρετανίδα παραδέχεται ότι μερικές φορές ξεφεύγει και τρώει μια «ολόκληρη πίτσα» ή «λίγο μιλκσέικ», αναφέρει η Daily Mail.

Η φοβία της έχει κάνει δύσκολη και την κοινωνική της ζωή. «Όταν έβγαινα με ανθρώπους στο παρελθόν, ήταν πολύ δύσκολο να βρω δικαιολογίες για να πάω στην τουαλέτα», είπε και ανέφερε ότι η φίλη της της φώναζε επειδή δεν έκανε κακά επί εβδομάδες.

«Η κοπέλα μου μού είπε: Πώς μου κρύβεις το γεγονός ότι πηγαίνεις στην τουαλέτα;», σημείωσε το μοντέλο. «Δεν είσαι μονόκερος, κάνεις κακά».

Εκτός από το γεγονός ότι ένιωθε εξαιρετικά αμήχανα, η Barwise ανησυχούσε για το ενδεχόμενο να προκαλέσει «μόνιμη ζημιά» κρατώντας τα πάντα μέσα της.

«Έτσι ήταν όλη μου τη ζωή, οπότε θα ήθελα να το λύσω το θέμα», δήλωσε η Barwise, η οποία επισκέφθηκε τη διαιτολόγο Sophie Medlin για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημά της.

Εν τω μεταξύ, οι εξετάσεις των δειγμάτων κοπράνων της αποκάλυψαν μια μικροβιακή συσχέτιση με το άγχος, την κακή διάθεση και τη ΔΕΠΥ. Η Medlin ανακάλυψε επίσης ότι η 36χρονη είχε μια αδυναμία στο σκόρδο, το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί φούσκωμα – μια αποκάλυψη που δεν άρεσε καθόλου στην Barwise. «Όχι!» διαμαρτυρήθηκε. «Βάζω σκόρδο στα πάντα. Δεν μπορώ να ζήσω τη ζωή μου χωρίς σκόρδο».

Η Medlin υποστήριξε ότι η κατάστασή της θα μπορούσε επίσης να προέρχεται από το κοινωνικό στίγμα κατά των γυναικών να πηγαίνουν στην τουαλέτα, ειδικά στη βιομηχανία του μόντελινγκ. «Διαπιστώνουμε ότι η δυσκοιλιότητα είναι περισσότερο μια γυναικεία κατάσταση», περιέγραψε η διαιτολόγος. «Ένας από τους λόγους είναι ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια διδάσκονται να είναι ντελικάτες, να μην είναι δύσοσμες, να μην κάνουν κακά».

Ευτυχώς, χαλαρώνοντας και βγάζοντας το σκόρδο από τη διατροφή της, η Barwise κατάφερε να πηγαίνει στην τουαλέτα τρεις φορές την εβδομάδα. Υιοθέτησε επίσης «καλύτερες θέσεις για να κάθεται στην τουαλέτα», με τα γόνατά της ελαφρώς ανασηκωμένα για να αποφύγει την καταπόνηση της λεκάνης. Η Barwise παίρνει ακόμη και ένα σκαμνάκι τουαλέτας μαζί της κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι για να είναι σίγουρη για τη σωστή στάση όταν αφοδεύει εκτός.