Την εκτέλεση έντεκα μελών της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Τζουνταλάχ, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε σιιτικό τέμενος στις 15 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές του Ιράν.
Και οι έντεκα εκτελέστηκαν σήμερα δι’ απαγχονισμού στη φυλακή Ζαχεντάν, αφού είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για «διαφθορά επί της γης» και «πόλεμο εναντίον του Θεού».

Σύμφωνα με τις τοπικές δικαστικές αρχές, ορισμένοι από τους κατάδικους που εκτελέστηκαν είχαν συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια σε επιθέσεις εναντίον δύο σιιτικών τζαμιών στη Ζαχεντάν και εναντίον μελών των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του ισλαμικού καθεστώτος.

Ο Χαμίντι προειδοποίησε επίσης «όλους τους αντάρτες» να αποκηρύξουν τη δράση τους: «Η δικαιοσύνη θα εφαρμόσει με ακρίβεια και αποφασιστικότητα τις ποινές εναντίον των Μοχαρέμπ (πολέμιων του Θεού) και των διαφθορέων επί της γης».

Η οργάνωση Τζουνταλάχ ανέβαλε την ευθύνη της επίθεσης με 39 νεκρούς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στη διάρκεια λιτανείας στις 15 Δεκεμβρίου στη νοτιοανατολική πόλη Τσαμπαχάρ. Ήταν η φονικότερη επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους από το 1994 στη χώρα. Ο δράστης πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που έφερε στη διάρκεια των τελετών της θρησκευτικής επετείου Τάσουα, παραμονή της Ασούρα.