Μια γυναίκα από το Οχάιο έγινε viral από τη φωτογραφία της σύλληψής της και τώρα λόγω της μεταμόρφωσή της, καθώς αποφάσισε να αφαιρέσει από πάνω της τα τρομακτικά τατουάζ που είχε, με πιο χαρακτηριστικό αυτό στο πρόσωπό της με ιστό αράχνης, αφού υποβλήθηκε σε εξαντλητικές θεραπείες με λέιζερ για να αφαιρέσει το μελάνι. Η 31χρονη Alyssa Zebrasky έκανε τον γύρο του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2018 μετά τη σύλληψή της στο Οχάιο με την κατηγορία της κλοπής καταστημάτων αλλά και για ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή της.

Η φωτογραφία της κράτησής της έδειχνε το μέτωπό της καλυμμένο με ένα τατουάζ αράχνης, μαζί με σχέδιο κρανίου εμπνευσμένο από την Day of the Dead γύρω από τα μάτια, τα μάγουλα, τη μύτη και τα χείλη της. Τον Απρίλιο του 2019, η Zebrasky και το… μακάβριο μελάνι ήταν και πάλι στις ειδήσεις αφού την έπιασε ξανά η αστυνομία. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, η Zebrasky αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της αφού ολοκλήρωσε ολοκλήρωσε με απόφαση δικαστηρίου, ένα πρόγραμμα αποκατάστασης. Στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάρρωσής της, αποφάσισε να απαλλαγεί από όλα τα τατουάζ στο πρόσωπό της σε μια προσπάθεια να ξεχάσει έναν πρώην φίλο της.

Η Zebrasky είπε ότι είχε συμφωνήσει να αποκτήσει τη ζοφερή τέχνη του σώματος ενώ βρισκόταν σε τοξική σχέση με τον τότε σύντροφό της, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν σε μια συμμορία στην οποία ήθελε να ενταχθεί. Για να γίνει μέλος της ομάδας, ο φίλος της είπε ότι έπρεπε να κάνει τατουάζ στο πρόσωπο. Η γυναίκα πέρασε κάτω από τη βελόνα κατά τη διάρκεια δύο επίπονων συνεδριών τον Ιούνιο του 2018, οι οποίες ήταν εφιαλτικές, ανέφερε το Kennedy News. Η Ζεμπράσκι βρέθηκε υπό κράτηση τρεις φορές μέσα σε έξι μήνες. Αφού υποβλήθηκε σε αποκατάσταση, η Zebrasky θέλησε να απαλλαγεί οριστικά από τα τατουάζ, έτσι στράφηκε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Τέξας που ονομάζεται INK-nitiatve, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να αφαιρέσουν την ανεπιθύμητη τέχνη του σώματος για να κάνουν μια νέα αρχή χωρίς… στίγματα. Με την υποστήριξη της οικογένειάς της και του νέου της συντρόφου, με τον οποίο έχει «την πιο υγιή σχέση» που έχει ποτέ, η Zebrasky καταγράφει το ταξίδι της στην αφαίρεση μελανιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδει η New York Post.

«Κοιτάζοντας πίσω σε αυτές τις φωτογραφίες, νιώθω απλώς απογοητευμένη από τον εαυτό μου», είπε. «Αλλά πρέπει να θυμάμαι ότι δεν είχα δουλέψει με τον εαυτό μου, ούτε προσπάθησα να μάθω πώς να αγαπώ τον εαυτό μου όπως τώρα» πρόσθεσε η γυναίκα.

«Πλέον νιώθω περήφανη γιατί η αλλαγή είναι δυνατή και η θεραπεία και η εκμάθηση νέων πραγμάτων είναι επίσης δυνατές. Μου αρέσει να μπορώ να κοιτάζω πίσω και να βλέπω την προσωπική μου εξέλιξη» σημείωσε. Παρά τα τατουάζ σε όλο της το σώμα, η εργαζόμενη βαρέων μηχανημάτων θέλει μόνο να αφαιρέσει αυτά από το πρόσωπο και τα χέρια της λόγω της συσχέτισής τους με τον πρώην της. «Αρχικά είπα όχι και μετά συνέχισε να μιλάει για αυτό. Τώρα πιστεύω ότι ήταν για να μην με ήθελε κανένας άλλος», είπε.

Η γυναίκα από το Οχάιο πρόσθεσε ότι όσο ήταν στη φυλακή, ο τότε φίλος της την επισκέφτηκε μόνο δύο φορές. «Πρέπει να το σκέφτομαι κάθε φορά που κοιτάζομαι στον καθρέφτη», είπε. «Άρχισα να θεραπεύομαι ψυχικά από όλα τα πράγματα που πέρασα μαζί του». Η Zebrasky είπε ότι χρειάστηκαν δώδεκα συνεδρίες 20 λεπτών για να καθαρίσει το πρόσωπό της. «Όταν άρχισα να πηγαίνω για πρώτη φορά, μου έκαναν τα μάγουλα, το μέτωπο και τα χέρια μου γιατί σαν τατουάζ το σώμα σου μπορεί να θεραπεύσει τόσα πολλά ταυτόχρονα», εξήγησε. «Τώρα τα μάγουλα έχουν φύγει, αλλά δεν έχουμε ξεκινήσει γύρω από το στόμα». Ο Zebrasky είπε ότι η διαδικασία αφαίρεσης του μελανιού από τη μύτη ήταν ιδιαίτερα επώδυνη. «Ο αρχικός πόνος από το λέιζερ θα σχετίζα με το να κουμπώνει ένα λάστιχο στο δέρμα σου, έτσι είναι το λέιζερ και μετά σαν να πονάει για 30 λεπτά», είπε.

«Μετά φουσκώνει και υπάρχει πόνος σχεδόν σαν να χύσατε λάδι από τη σόμπα στο χέρι σας, αυτό είναι το πιο κοντινό που μπορώ να συγκρίνω με αυτό που νιώθω στα χέρια μου», πρόσθεσε. Η Becca, τεχνικός που εργαζόταν με τη Zebrasky, δήλωσε στον ιστότοπο της επιχείρησης ότι αρχικά «φοβήθηκε» από την εμφάνιση του πελάτη της. «Δεν έχω ξαναδεί τόσα πολλά τατουάζ στο πρόσωπο κάποιου», είπε. «Δεν ξέραμε ποιο ήταν το ιστορικό της, γιατί πήγε φυλακή». Αλλά η Becca είπε ότι σύντομα ανακάλυψε ότι η 31χρονη ήταν «γλυκιά» και «αστεία». Καθώς τα τατουάζ αφαιρούνται από το δέρμα της, η Zebrasky είπε ότι τώρα «αναδείχθηκε» το πρόσωπό της και ελπίζει ότι με το να είναι ειλικρινής για τις εμπειρίες της θα βοηθήσει άλλους σε παρόμοια κατάσταση.