Μια γυναίκα από τη βόρεια Ιρλανδία κινδυνεύει με ολική απώλεια όρασης, επειδή έκανε τατουάζ στους βολβούς των ματιών της και πλέον δεν μπορεί να δει σχεδόν καθόλου, ενώ σε βάθος χρόνου γίνεται ολοένα και χειρότερα.

Η 32χρονη Anaya Peterson θέλησε να αντιγράφει το μοντέλο από την Αυστραλία Amber Luke που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στα μάτια της, οπότε επισκέφθηκε έναν τατουατζή, σύμφωνα με τη nypost.com.

Τον Ιούλιο του 2020 λοιπόν, έκανε ένα μπλε τατουάζ στο βολβό του δεξιού ματιού της και δεν παρουσίασε καμία επιπλοκή, με εξαίρεση λίγη ξηρότητα και πονοκεφάλους. Έτσι, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έκανε ένα μωβ τατουάζ στο αριστερό μάτι της.

Παρόλα αυτά, τον Αύγουστο του 2021 ξεκίνησαν να εμφανίζονται τα πρώτα σοβαρά προβλήματα, αφού ξύπνησε μια μέρα με πρησμένα βλέφαρα που έμοιαζαν «σαν να με είχε βαρέσει ο Μάικ Τάισον». Τότε, πήγε στο νοσοκομείο και οι γιατροί έδωσαν ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή για τρεις ημέρες, ενώ έκαναν βιοψία στο μάτι.

«Ήθελα απλώς να είμαι στο σπίτι και να βλέπω τηλεόραση για να είμαι ειλικρινής. Δεν μπορώ καν να το εκφράσω με λόγια. Δεν ήταν καθόλου ωραίο», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν βλέπω χαρακτηριστικά των προσώπων», είπε επίσης και πλέον κινδυνεύει να αναπτύξει καταρράκτη και να τυφλωθεί εντελώς, ενώ σύμφωνα με ειδικούς το πρόβλημα που έπαθε, οφείλεται στο γεγονός ότι η βελόνα μπήκε πιο βαθιά στο βολβό από ότι έπρεπε.