Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν, γιατί αποκαλύφθηκε ότι αξιωματικός χρηματίζονταν από την Κίνα, τόσο για να παρέχει πληροφορίες, όσο και για να διασφαλίσει ότι θα παραδίδονταν σε περίπτωση που ξεσπούσε πόλεμος.

Σύμφωνα με το bloomberg.com πρόκειται για συνταγματάρχη του πεζικού που φέρεται από το 2019 να λάμβανε 1.280 δολάρια κάθε μήνα από το Πεκίνο, όταν και στρατολογήθηκε για κατασκοπεία από έναν απόστρατο Ταϊβανέζο στρατιωτικό.

Έτσι, οι αρχές της νησιωτικής χώρας θεωρούν ως ύποπτο τον αξιωματικό ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, τράβηξε μια φωτογραφία κρατώντας μια υπογεγραμμένη επιστολή στην οποία υπόσχεται να παραδοθεί στην Κίνα εάν ξεκινήσει πόλεμος.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι κατηγορίες εναντίον του συνταγματάρχη πεζικού δείχνουν «πώς η διείσδυση και η στρατολόγηση, η συλλογή πληροφοριών και η κλοπή μυστικών από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχουν γίνει σοβαρή απειλή».

Επίσης, μπορεί να μην κατονόμασε τον αξιωματικό, όμως πρόσθεσε, ότι λαμβάνει μέτρα για να εκπαιδεύσει τα στρατεύματά της, από αξιωματικούς μέχρι απλούς στρατιώτες, στην κινεζική κατασκοπεία.