Ο πίνακας του Λ.Σ.Λόουρι, «Going to the Match», που αγαπήθηκε από τους οπαδούς του ποδοσφαίρου και τους λάτρεις της τέχνης αγοράστηκε από το Κέντρο Τεχνών Λόουρι στο Σάλφορντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Κέντρο Τεχνών πλήρωσε 7,8 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας για το έργο «Going to the Match», ζωγραφισμένο το 1953, σε δημοπρασία την Τετάρτη.

Η αγορά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε δυνατή με δωρεά από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Law Family, το οποίο δημιουργήθηκε από τον διαχειριστή hedge fund και δωρητή του Συντηρητικού κόμματος Άντριου Λόου και τη σύζυγό του, Ζόι.

Η Τζόλι Φόσετ, διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Τεχνών Λόουρι δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό το εμβληματικό έργο τέχνης πρέπει να παραμείνει σε κοινή θέα, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να το βλέπει το ευρύτερο δυνατό κοινό, δωρεάν».

Τον περασμένο μήνα, ο δήμαρχος του Σάλφορντ, Πολ Ντένετ και η Φόσετ έκαναν κοινή έκκληση για να παραμείνει ο πίνακας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και διοργάνωσαν εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων για να τον αποκτήσει η πόλη του Σάλφορντ.

Ο πίνακας «Going to the Match» αποτυπώνει την καθολική απήχηση του ποδοσφαίρου. Απεικονίζει μία σκηνή πόλης, ένα μεγάλο πλήθος που κατευθύνεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου.