Παρόντες στη μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην κεντρική αίθουσα του Γουεστμίνστερ θα βρίσκονται ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι, που ανακοινώθηκε ότι θα βρίσκονται μαζί με τον πατέρα τους, βασιλιά Κάρολο, στην πομπή. Το φέρετρο της βασίλισσας θα συνοδεύσουν πεζή και τα άλλα τρία παιδιά της, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ. Η Καμίλα και η Κέιτ θα μεταβούν στο Γουεστμίνστερ με αυτοκίνητο, όπως και η Μέγκαν Μαρκλ και η Σόφι, κόμισσα του Ουέσεξ.

Το φέρετρό της θα τοποθετηθεί στην κεντρική αίθουσα του Γουέστμινστερ για λαϊκό προσκύνημα, μέχρι το πρωί της κηδείας της. Η πομπή θα αποχωρήσει από το Μπάκιγχαμ στις 14:22 (τοπική ώρα, 16:22 ώρα Ελλάδος). Η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο πάνω σε κιλλίβαντα. Η άφιξη αναμένεται στις 15:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδος), ενώ θα ακολουθήσει λειτουργία 20 λεπτών από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, όπως μεταδίδει το bbc.

Tα αδέρφια έχουν μια ταραγμένη σχέση, αλλά ο θάνατος της γιαγιάς τους τους οδήγησε να ξανασμίξουν όταν είδαν αφιερώματα λουλουδιών για την αείμνηστη Βασίλισσα, στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Στην τηλεοπτική του ομιλία στη χώρα το βράδυ της Παρασκευής, ο Βασιλιάς μίλησε για την αγάπη του για τον Χάρι και τη Μέγκαν, λέγοντας: «Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό», όπως μεταδίδει ο guardian.

Στη συνέχεια, στον φόρο τιμής του Χάρι στη γιαγιά του, ο δούκας είπε ότι ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του στην αρχή της βασιλείας του ως βασιλιάς. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που ο Κάρολος και οι δύο γιοι του εθεάθησαν όλοι μαζί δημόσια ήταν στην υπηρεσία των ευχαριστιών για τη βασίλισσα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το πλατινένιο ιωβηλαίο τον Ιούνιο.

Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονται στο λαϊκό προσκύνημα

Την ίδια ώρα, οι αρχές εκτιμούν ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται ότι θα στηθούν στην ουρά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα. Ωστόσο, κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι μόνον 400.000 θα καταφέρουν να εισέλθουν στον χώρο του κοινοβουλίου.