Ο Γκάβιν Κίνεϊ, ένας 10χρονος από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ μετατράπηκε σε «σούπερ – ήρωα» για να σώσει τη μητέρα του που λίγο έλειψε να πνιγεί στη πισίνα του σπιτιού τους. Η κάμερα ασφαλείας από την οικία τους κατέγραψε τη στιγμή που ο Γκάβιν έπεσε στην πισίνα για να σώσει την μητέρα του, η οποία έπαθε επιληπτική κρίση ενώ κολυμπούσε.

Η Λόρι Κίνεϊ δήλωσε ότι η ίδια μαζί με το παιδί της περνούσαν ένα «υπέροχο πρωινό» μέχρι που αποφάσισαν να μπούνε στην πισίνα για να κολυμπήσουν. «Ο Γκάβιν μόλις είχε βγει από την πισίνα όταν έπαθα κρίση«, δήλωσε η γυναίκα για να συμπληρώσει: «Με τρόμαξε περισσότερο από ό,τι είχα φοβηθεί ποτέ». Η Λόρι, όπως σημειώνει σχετικό δημοσίευμα του «Good Morning America», είναι επιληπτική και επιρρεπής σε κρίσεις.

O Γκάβιν είδε τη μητέρα του «να βυθίζεται στην πισίνα». Χωρίς δεύτερη σκέψη, το μικρό αγόρι  βούτηξε στην πισίνα, μετέφερε τη μητέρα του στη σκάλα και κράτησε το κεφάλι της πάνω από το νερό για περισσότερο από ένα λεπτό πριν πηδήξει ο παππούς του για να την βοηθήσει.

«Φοβήθηκα λίγο», δήλωσε ο μικρός «σούπερ ήρωας».

Το αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον απένειμε αργότερα στον Γκάβιν βραβείο για τη γενναιότητά του.

«Είναι σίγουρα ο ήρωάς μου», τόνισε η μητέρα «πραγματικά νιώθω ότι είναι ο φύλακας άγγελός μου» πρόσθεσε, γεμάτη περηφάνεια , για την γενναιότητα του παιδιού της.