Οι βομβαριδισμοί στη Ζαπορίζια δεν έχουν σταματήσει, με Ρωσία και Ουκρανία να αλληλοκατηγορούνται για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Η αρχή έγινε από την πλευρά του Κιέβου, με την κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom να ανακοινώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στην περιοχή.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν και πάλι την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Η διαδικασία εξακρίβωσης των ζημιών είναι σε εξέλιξη», ανέφερε η Energoatom στο Telegram.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε με τη σειρά του τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν τον σταθμό της Ζαπορίζια τρεις φορές τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι δύο χώρες κατηγορούν η μία την άλλη για βομβαρδισμούς κοντά στον σταθμό, που προκάλεσαν την Πέμπτη πυρκαγιές σε κοιλώματα τέφρας ενός κοντινού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού που λειτουργεί με άνθρακα, με αποτέλεσμα ο σταθμός της Ζαπορίζια να αποσυνδεθεί από το ενεργειακό δίκτυο.