Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πενήντα τραυματίστηκαν όταν τρένο συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο φορτηγό στην πολιτεία Μιζούρι των ΗΠΑ (μεσοδυτικά) με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν η μηχανή και οκτώ βαγόνια.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τον Έρικ Μακένζι, υπεύθυνο της υπηρεσίας ασθενοφόρων στην κομητεία Τσάριτον, ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί.

Στον συρμό της Amtrak επέβαιναν 243 επιβάτες και δωδεκαμελές πλήρωμα, σύμφωνα με την αμερικανική σιδηροδρομική εταιρεία. Εκτελούσε δρομολόγιο από το Λος Άντζελες με προορισμό το Σικάγο.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία πρόκειται για μια «μεγάλη τραγωδία», ενώ κι εκείνη επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολλαπλοί νεκροί και τραυματίες.

Μιλώντας στο CNN, ο αστυνομικός Τζάστιν Νταν, εκπρόσωπος του τμήματος που περιπολεί την εθνική οδό στο Μιζούρι, υποστήριξε ότι οι αρχές ακόμη προσπαθούν να διασώσουν κόσμο και να καταλήξουν στον αριθμό των θυμάτων του δυστυχήματος καθώς στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες επιβολής της τάξης και της πυροσβεστικής.

Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκεται ακόμη «στο στάδιο της προανάκρισης», διευκρίνισε ο κ. Νταν, υποσχόμενος ότι θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες.

Στην ισόπεδη διάβαση όπου έγινε η σύγκρουση δεν υπήρχε φανάρι, ούτε είχαν εγκατασταθεί αυτόματα μέσα ελέγχου της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Νταν, σχολείο στην πόλη Μέντον, έχει μετατραπεί σε κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών για τους επιβάτες που υπέστησαν τραυματισμούς και δεν χρειάζεται να μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομείο.

Προχθές Κυριακή, άλλος συρμός της Amtrak συγκρούστηκε με όχημα σε ισόπεδη διάβαση χωρίς αυτόματες μπάρες στην Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, σημείωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.