Ένα 9χρονο αγόρι ήταν τυχερό μέσα στην ατυχία του: τραυματίστηκε στο πόδι από τον μακελάρη στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας, δεν έχασε όμως τη ζωή τους όπως έγινε δυστυχώς με άλλα 19 παιδιά και δύο δασκάλες. Το αγόρι, που έζησε τη φρίκη, είπε στη γιαγιά του ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν «σαν πυροτεχνήματα», όπως ανέφερε εκείνη σε δηλώσεις της.

«Ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα, γιαγιά», της είπε το αγόρι που ήταν εκείνη την ώρα στην τάξη του, όπως ανέφερε η γυναίκα στο δίκτυο KENS 5. Σύμφωνα με τη γιαγιά, ο παιδί τρόμαξε πολύ ακούγοντας τους πυροβολισμούς κι όταν ο Σαλβαδόρ Ράμος τον πυροβόλησε στο πόδι. Το παιδί έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι του από το νοσοκομείο.

Ο μικρός έβγαλε μια φωτογραφία με τους αστυνομικούς που τον έβγαλαν έξω από το σχολείο, σύμφωνα με τη γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, όπως αναφέρει η NY Post.

«Πήρε εξιτήριο, σε ευχαριστώ Θεέ μου. Δεν διαπέρασε κάποιο κόκκαλο. Δεν έκανε ζημιά, οπότε τον άφησαν», ανέφερε. Η ίδια αναγνώρισε ότι άλλες οικογένειες δεν ήταν εξίσου τυχερές.

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Δύο μικρά αγόρια και δύο μικρά κορίτσια ήταν τα πρώτα θύματα του 18χρονου που άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Τέξας, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 10χρονος Xavier Lopez σκοτώθηκε την Τρίτη στο Robb Elementary School στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας. Η μητέρα του είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση βράβευσής του λίγες ώρες πριν το μακελειό, μη γνωρίζοντας φυσικά πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε ζωντανό τον γιο της, είπε ο ξάδερφός της στο KTRK.

Ένας λογαριασμός GoFundMe δημιουργήθηκε από μέλος της οικογένειας για να βοηθήσει τους γονείς να συγκεντρώσουν χρήματα για την κηδεία. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν συγκεντρωθεί 24.000 δολάρια.

Η οικογένεια του 9χρονου Uziyah Garcia ανέφερε ότι το παιδί σκοτώθηκε, λίγες ώρες αφότου είχε ανακοινώσει ότι αγνοείται. «Ο ανιψιός μου ήταν θύμα στους πυροβολισμούς στο σχολείο», έγραψε ο θείος του Mitch Renfro στο Facebook, προσθέτοντας ότι «σκοτώθηκε από έναν τρελό».

Σοκ από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας
Ο μικρός Uziyah Garcia που έχασε τη ζωή του στο μακελειό

Οι οικογένεια του αγοριού είπε στο NBC 5 πως ο Garcia θα γινόταν 10 ετών αυτό το καλοκαίρι.

Η 10χρονη Makenna Lee Elrod επιβεβαιώθηκε επίσης ότι σκοτώθηκε από έναν οικογενειακό φίλο. Ο Pilar Newberry, του οποίου η κόρη ήταν στην τάξη με την  Elrod επιβεβαίωσε τον θάνατό της μέσω Facebook, γράφοντας: «Γλυκιά Makenna ξεκουράσου στον παράδεισο: Η καρδιά μου έχει διαλυθεί».

Θύμα είναι  επίσης η Amerie Jo Garza, σύμφωνα με ABC News. Είχε μόλις γιορτάσει τα 10α γενέθλιά της στις 10 Μαΐου.

Η Amerie Jo Garza με τον πατέρα της
Η Amerie Jo Garza με τον πατέρα της

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει πως 19 παιδιά και τρεις ενήλικες, σκοτώθηκαν στο μακελειό της Τρίτης. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο δίκτυο KTRK πως περιμένουν ο αριθμός των θανάτων να αυξηθεί.

Αυτές είναι οι δύο δασκάλες που σκοτώθηκαν στο μακελειό

Σοκ από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας

Μια παντρεμένη μητέρα 4 παιδιών είναι η δεύτερη δασκάλα που έχασε τη ζωή της στο μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας, όπου ένας 18χρονος σκόρπισε τον θάνατο. Η 46χρονη Ίρμα Γκαρσία είναι ένα ακόμη θύμα του Σαλβαδόρ Ράμος, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά της και από φίλους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η συνάδελφός της, η 44χρονη Εύα Μιρέλες, επίσης σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη στο Robb Elementary School στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας.

Η Γκαρσία δίδασκε επί 23 χρόνια και είχε βραβευτεί ως δασκάλα της χρονιά από το σχετικό τμήμα της πόλης της το 2019.

«Η θεία μου δεν τα κατάφερε, θυσίασε τον εαυτό της προστατεύοντας τα παιδιά στην τάξη. Σας παρακαλώ να κρατήσετε την οικογένειά μου στις προσευχές της», έγραψε ο ανιψιός της στο Facebook.

«Ίρμα Γκαρσία είναι το όνομά της και πέθανε ηρωίδα, την αγαπούσαν πολλοί και θα μας λείψει πολύ», πρόσθεσε.

Η δεύτερη νεκρή δασκάλα, η Εύα Μιρέλες, ήταν ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες. Δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η εξαδέλφη της Κριστίνα Αρισμέντι Μιρέλες μέσω Facebook. «Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια», ανέφερε.

Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της Ρουμπέν Ρουίς είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που εντέλλεται να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως το σχολείο, με σύνθημα «Live. Learn. Love. Lead» («Ζήσε. Μάθε. Αγάπησε. Ηγήσου», θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο, τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς.