Ένας 18χρονος, ο Σαλβαδόρ Ράμος, σκόρπισε τον θάνατο σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο δασκάλους τους χθες Τρίτη. Ώρες πριν το μακελειό, ο δράστης είχε στείλει μήνυμα σε μια γνωστή του στο Instagram, γράφοντας: «πρόκειται να», σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο Ράμος δέχτηκε πυρά και σκοτώθηκε στο Robb Elementary School στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, έχοντας πρώτα δολοφονήσει 21 ανθρώπους. Γεννήθηκε στη Βόρεια Ντακότα, αλλά ζούσε στην Ουβάλντε. Ήταν μαθητής στο λύκειο της πόλης, προτού βρει δουλειά σε φαστφουντάδικο.

Είχε αγοράσει τα όπλα που χρησιμοποίησε νόμιμα όταν έγινε 18 χρονών, γράφει το δημοσίευμα.

Τα social media του Ράμος ήταν γεμάτα με φωτογραφίες που έδειχναν τα καινούργια του όπλα, τα οποία αγόρασε όταν έγινε 18, δήλωσε ο γερουσιαστής της πολιτείας, Roland Gutierrez.

Ο Ράμος είχε στείλει στις 12 Μαΐου μηνύματα σε μια γυναίκα που ήξερε από το Instagram, ταγκάροντάς τη σε μια φωτογραφία με όπλα.

«Θα κάνεις αναδημοσίευση τις φωτογραφίες μου με τα όπλα» της έστειλε ο @sal8dor_ direct.

«Τι σχέση έχουν τα όπλα σου με εμένα», του απάντησε εκείνη την Παρασκευή.

«Απλώς ήθελα να σε ταγκάρω», ανταπάντησε εκείνος.

Την Τρίτη, ο @salv8dor_ messaged της έστειλε και πάλι μήνυμα λέγοντας: «Πρόκειται να».

«Πρόκειται να τι;» τον ρώτησε εκείνη, με τον 18χρονο να απαντά: «Θα σου πω πριν τις 11».
«Θα σου στείλω μήνυμα σε μια ώρα» της έγραψε επίσης, καλώντας την να του απαντήσει

«Έχω ένα μικρό μυστικό που θέλω να σου πω», της έγραψε επίσης με μια χαμογελαστή φατσούλα που κάλυπτε το στόμα.

«Να είσαι ευγνώμων που σε τάγκαρα» της έγραψε ακόμη με εκείνη να απαντά: «Όχι είναι απλώς τρομακτικό. Σε ξέρω ελάχιστα και με ταγκάρεις σε μια φωτογραφία με όπλα;».

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν δύο περίπου ώρες μετά το τελευταίο μήνυμα που δέχτηκε η γυναίκα.

Η ίδια τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε τι είχε συμβεί. «Είναι ένας ξένος, δεν ξέρω τίποτα για εκείνον, αποφάσισε να με ταγκάρει στην ανάρτηση με τα όπλα», έγραψε. «Λυπάμαι τόσο για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω».