Μια ουκρανή παραγωγός του Radio Liberty είναι το άτομo που σκοτώθηκε από το χθεσινό ρωσικό πλήγμα στο Κίεβο κατά τη διάρεκια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες όπως ανακοίνωσε ο ραδιοσταθμός στον οποίο εργαζόταν.

«Η Βίρα Γίριτς έχασε της ζωή της από το πλήγμα ρωσικού πυραύλου στην πολυκατοικία στην οποία κατοικούσε», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το Radio Liberty, που χρηματοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πτώμα της ουκρανής παραγωγού βρέθηκε σήμερα κάτω από τα συντρίμμια, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν καταδίκασε σήμερα τα «τυφλά πλήγματα» που κατέφεραν χθες, Πέμπτη, οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Πλήρης αλληλεγγύη με τον ουκρανικό λαό, καθώς και με @antionioguterres και @KirilPetkov (σ.σ.: ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας) που βρίσκονταν χθες στην περιοχή» των πληγμάτων, έγραψε ο Λεντριάν σε ανάρτησή του στα social media.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ντιζελοκίνητο υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα έπληξε με πυραύλους κρουζ Kalibr ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους.

Το Βερολίνο καταδικάζει τη ρωσική επίθεση με ρουκέτες στο Κιέβο, ενώ βρισκόταν εκεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ 29/04/2022 13:56 ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη Βερολίνο, Germany 76 Greek

Και το Βερολίνο καταδικάζει τη ρωσική επίθεση

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταδίκασε πριν από λίγο «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» τη χθεσινή ρωσική επίθεση με ρουκέτες εναντίον του Κέβου, ενώ στην ουκρανική πρωτεύουσα βρισκόταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

«Η συμπεριφορά της ρωσικής πλευράς είναι περιφρονητική προς τον άνθρωπο. Είναι προφανές και μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας ότι ο Πούτιν και το καθεστώς του δεν έχουν κανενός είδους σεβασμό για το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.