Σε βίντεο που μοιράστηκε ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της Τσετσενίας της οποίας οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ενωθεί με το ρωσικό στρατό και πολεμούν στη Μαριούπολη, στα νότια της Ουκρανίας, δείχνει τους μαχητές του να πανηγυρίζουν μπροστά από καμμένα κτίρια στην πόλη.

Στο clip, ο Αντάμ Ντελιμχάνοφ, ένας Τσετσένος πολιτικός που κατ’ άλλους θεωρείται στενός σύμμαχος του Ραμζάν Καντίροφ και κατ’ άλλους το «δεξί του χέρι» υποστηρίζει πως οι δυνάμεις των Τσετσένων έφεραν εις πέραν την αποστολή τους. «Ολοκληρώσαμε την ειδική επιχείρηση καταστροφής και “καθαρισμού” της Μαριούπολης», αναφέρει, προτού κλείσει λέγοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Ο Ραμζάν Καντίροφ, εικάζεται πως είναι από τους προστατευόμενους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ίδιος ο Ρώσος ηγέτης ανέφερε νωρίτερα πως οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τη Μαριούπολη. Σ’ αυτή την τοποθέτηση απάντησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποστηρίζοντας πως πρόκειται για παραπληροφόρηση και πως ο Πούτιν χρησιμοποιεί πλέον ξεπερασμένες τακτικές.