Απάντηση του Ιράν στους φόβους των γειτόνων

Το Ιράν ουδέποτε θα στρέψει τη στρατιωτική της δύναμη ενάντια στους μουσουλμάνους


ΚΟΣΜΟΣ
12:12
04/12/2010
Απάντηση του Ιράν στους φόβους των γειτόνων
loading

«Το Ιράν ουδέποτε χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του κατά των γειτόνων του και ποτέ δεν θα το πράξει, διότι οι γείτονές του είναι μουσουλμάνοι», τόνισε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μανουσέρ Μοτακί από το βήμα του περιφερειακού φόρουμ για την ασφάλεια στη Μανάμα.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στις αραβικές μοναρχίες του Κόλπου είπε: «Η δύναμή σας στην περιοχή είναι δική μας και η δική μας δύναμη είναι δική σας». Αυτό έρχεται ως απάντηση στους χθεσινούς ισχυρισμούς της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον ότι όλοι οι γείτονες του Ιράν συμμερίζονται τις αμερικανικές ανησυχίες για τις πυρηνικές του φιλοδοξίες.

Ο ίδιος κάλεσε σε μία «συνεργασία ανάμεσα στις χώρες του Περσικού Κόλπου προκειμένου να εξασφαλισθεί η παραγωγή και η μεταφορά του πετρελαίου», τονίζοντας πως «η παρουσία των ξένων δυνάμεων ποσώς θα βοηθήσει στην εμπέδωση της ασφάλειας στην περιοχή».

Ο Μοτακί δεν παρέλειψε να διαψεύσει πως η Τεχεράνη δεν επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικών όπλων: «πρόκειται για ψεύδη και οι επιθεωρήσεις δεν έχουν ανακαλύψει τίποτε. Όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το θάρρος να παραδεχθούν πως γελάσθηκαν» ενώ πρόσθεσε ότι: «Είναι δικαίωμά μας να παράγουμε καθαρή ενέργεια και το να στερηθούμε αυτού του δικαιώματος αποτελεί μία επιστημονική διάκριση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει