Ο επικεφαλής της περιφερειακής αυτοδιοίκησης του Ντονέτσκ, Πάβελ Κιριλένκο, με μήνυμά του στο Telegram, ανέφερε πως οι νεκροί από την ρωσική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, είναι πλέον 52.

Ανέφερε, επιπλέον, πως οι τραυματίες από τον βομβαρδισμό, που σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, έγινε με βαλλιστικό πύραυλο, προκλήθηκαν 109 τραυματίες. Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές τόνισαν πως οι νεκροί ήταν 50. Επίσης, άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι υπογράμμισαν πως τη στιγμή της επίθεσης στο σταθμό του Κραματόρσκ βρίσκονταν περίπου 4.000 άνθρωποι

Πάνω από 130 άμαχοι βρέθηκαν δολοφονημένοι στο χωριό Μακάριβ, κοντά στο Κίεβο

Ο Βάντιμ Τόκαρ, ο δήμαρχος του χωριού Μακάριβ, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι 132 άμαχοι βρέθηκαν δολοφονημένοι.

Τα περισσότερα από τα πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους, είπε ο αιρετός, κατηγορώντας για τους θανάτους των πολιτών αυτών τον ρωσικό στρατό.

Ο δήμαρχος του Μακάριφ είπε ακόμη ότι το 40% του χωριού έχει καταστραφεί και ότι η ηλεκτροδότηση και η παροχή φυσικού αερίου έχουν κοπεί.