Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε σήμερα θετική στονμ κορονοϊό, διευκρινίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε κι εκείνος σήμερα σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Είχα δύο συναντήσεις χθες, τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, με τον πρόεδρο και δεν θεωρείται επαφή», εξήγησε η Ψάκι μέσω ανακοίνωσής της, την παραμονή της αναχώρησης του προέδρου των ΗΠΑ για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το AFP, η Αμερικανίδα αξιωματούχος είπε, επιπλέον, ότι έχει εκδηλώσει «ήπια συμπτώματα» κι ότι θα παραμείνει σε απομόνωση για ένα διάστημα πέντε ημερών.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου είχε διαγνωστεί θετική στην Covid-19 και το περασμένο φθινόπωρο, γεγονός που την είχε εμποδίσει να ακολουθήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο ταξίδι του στη Ρώμη, στο πλαίσιο της Συνόδου της G20.

Ο Τζο Μπάιντεν αναχωρεί αύριο για ένα πολυαναμενόμενο ταξίδι στην Ευρώπη, με στόχο να εδραιώσει τη συμμαχία των Δυτικών μπροστά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.