Βήμα πίσω από τις θέσεις της δεν κάνει η Ρωσία δείχνοντας πως δεν δίνει καμία σημασία στις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί και ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη (1/3) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι δυτικές κυρώσεις δεν θα κάνουν ποτέ τη Ρωσία να αλλάξει τη θέση της στην Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι αν και οι «διαπραγματεύσεις» έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στην Μόσχα και το Κίεβο δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει αποτίμηση των «συνομιλιών» αυτών.

«Ψευδείς οι κατηγορίες για ρωσικά πλήγματα κατά αμάχων στην Ουκρανία»

Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο Πεσκόφ, παράλληλα απέρριψε ως «ψευδείς» τις κατηγορίες για ρωσικά πλήγματα κατά αμάχων στην Ουκρανία και για τη χρήση βομβών διασποράς και θερμοβαρικών βομβών.

Αρνήθηκε να κάνει εκτίμηση για την στρατιωτική κατάσταση επί του πεδίου κατά την έκτη ημέρα της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας και αρνήθηκε να σχολιάσει αν το Κρεμλίνο όντως θεωρεί ότι το Κίεβο τελεί υπό τον έλεγχο ναζί.